League of Legends League of Legends Haberleri

2020 LCS formatı duyuruldu

Riot Games, 2020 sezonunda LCS formatında yapılan değişiklikleri duyurdu.

LPL’den sonra dünyanın en çok izlenen League of Legends liglerinden biri olan LCS bu yıl çekişmeli olacak gibi gözüküyor. Hem takımların yeni kadroları hem de formatta yapılan değişiklik bu fikri biraz daha güçlendiriyor.

Yapılan açıklamaya göre LCS 25 Ocak tarihinde başlayacak. Akademi Ligi’nin  başlangıç tarihi ise 24 Ocak olarak belirlenmiş. Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günlerinde oynanacak maçların ardından klasik olarak sezon sonu sıralamaları belli olacak. Akademi Ligi’nde ek olarak Cuma maçları da olacak. En fazla galibiyet alan takımların üst sıralarda yer alacağı sıralama sistemine hepimiz hakimiz. Bunların yanında Monday Night League ve Academy Rush adında iki yeni program duyuruldu.

Asıl değişiklik play-off turuna geldi. Buna göre Bahar ve Yaz Mevsimi formatları farklı olacak. Bahar Mevsimi’nin şampiyonu MSI’a gidecek, Yaz Mevsimi’nde ilk 3’e giren takımlar Worlds 2020’de boy gösterecek.

LCS Bahar Mevsimi Formatı

Bahar Mevsimi’nde ilk normal sezonu ilk dörtte bitiren takımlar birbirleriyle oynadıktan sonra kazanan bir üst tura çıkacak, kaybeden ise daha alt sıralamalardaki takımlarla eşleşerek bir şans daha kazanacak. İlk dörtten gelip iki elemeyi de geçen ekip direkt olarak finale yükselecek.

LCS Yaz Mevsimi Formatı

LCS 2020 Yaz Mevsimi’nde ise normal sezonu ilk iki sırada bitiren takımlar direkt olarak ikinci turdan başlayacak. İlk turdaki 3.-6. eşleşmelerinin ardından kazananlar ikinci tura yükselirken kaybedenler 7. ve 8. ile eşleşerek bir şans daha yakalayacak. Finale kalan iki takım ve bir alt turda elenen takım Worlds 2020’ye katılma hakkı kazanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir