League of Legends

2020 VFŞL Kış Mevsimi Finali öncesi takım istatistikleri

9 haftalık uzun lig maratonu bitti, play-off’lar oynandı, sürprizler yaşandı, büyük gün geldi. Gelin hep birlikte bu seneni Kış Mevsimi finalistlerine bakalım.

KMF Öncesi Takım İstatistikleri

Pazartesi günü oynanacak Kış Mevsimi Finali öncesi 1907 Fenerbahçe ve İstanbul Wildcats’in lig süresince yakaladığı istatistikleri sizler için derledik.

2020 Kış Mevsimi aslında birçok takım için hayal kırıklığı oldu. Galatasaray’ın maddi durumlarından ceza alarak lige katılamaması, Royal Youth’un sponsor anlaşmalarının yolunda gitmemesinden dolayı orta ve orman koridorlarını Türkiye’ye getirememesi ve as oyuncularının takımdan ayrılmaları gibi durumlar baş göstermişti. Ayrıca Dumbledoge’un SuperMassive bünyesinden olaylı bir şekilde ayrılması takımın dengesini altüst etmişti.

Yani görece rekabet düzeyi az ve olaylı bir sezonu geride bıraktık. Ancak tüm bu sıkıntılar arasından sıyrılıp finale kadar yükselen İstanbul Wildcats ve 1907 Fenerbahçe’nin bizlere seyir zevki yüksek maçlar izlettireceğine eminiz. Final yayını 11 Mayıs Pazartesi günü saat 13:00’da başlayacak. Hem IW hem de FB’nin mevsim boyunca yakaladığı istatistikleri haberde bulabilirsiniz.

1907 Fenerbahçe

Sezon başında Wendelbo ve Luger alt koridoru ile başlayan 1907 Fenerbahçe, daha sonra Luger’i yedeğe çekerek Neos ile devam etmişti. Her iki türlü de tam verimi sağlayamayan takım Royal Youth’dan ayrılmayı planlayan HolyPhoenix’i kadrosuna katmıştı. HolyPhoenix’in yayınlarında sıkça beraber oynadığı destek oyuncusu Farfetch’i de transfer eden FB, Wendelbo ile yollarını ayırarak kemik kadroyu oluşturmuştu.

Özellikle Blue’nun üst düzey gelişimi, HiRit’in üst koridoru domine etmesi ve Mojito’nun eski formuna dönmesi galibiyetleri arka arkaya getirmişti. Takım lig içinde çıktığı maçların sadece üçünü kaybetti. Bu yenilgilerden sadece bir tanesi HolyPhoenix ve Farfetch ikilisi ile alındı. Yenmeyi başaran takım ise son haftada İstanbul Wildcats oldu.

1907 Fenerbahçe’nin takım uyumunun getirdiği etki ile takım her Baron aldıklarında Baron süresi boyunca 4600’e yakın bir altın kazanıyor. Ayrıca takım çıktığı maçların %57’sinde ilk kanı almayı başarıyor. Nispeten risk almada metodik oyunun en güçlü örneği olarak verebileceğimiz 1907 Fenerbahçe, rakibin sürprizlerine sakin cevap verecektir. Oyuncu özelinde lig aşamasında Elise ve Pantheon’u çokça oynayan Mojito bu şampiyonlarla hiç kaybetmedi. Blue ise 16 maçta 11 farklı şampiyon ile oynayarak havuzunun ne kadar geniş olduğunu bir kez daha bizlere gösterdi.

İstanbul Wildcats

İlk çıktığı maçlarda uyumu yakalayamayan ancak Serin’in de sahneye alışmasının ardından galibiyetleri bir bir alan IW, oldukça dişli, genç ve dinamik bir takım görünümünde. Baron alma ustası olarak da adlandırabileceğimiz takım, çıktığı maçların %90’nında Baron’u alan taraf oldu. İlk kule ve İlk Alamet istatistiklerinde de 1907 Fenerbahçe’nin önünde olan takım adeta rakibine makro oyun dersi veriyor.

İstanbul Wildcats, çevrimiçi yani Espor Arenası’nda oynanmayan maçlarda çok çok iyi gözüktü. Yaklaşık 10 maçtır kaybetmeyen ekip, en son 15 Mart’ta Team Aurora’ya karşı kaybetti. Play-off karşılaşmalarında da rakiplerine 1 maç dahi vermeden kazanan ekip en son serinin favori takımı Dark Passage’ı 3-0 yenerek finale yükselmiş, bizlere neler yapabileceklerini tekrardan göstermişlerdi.

İki takım arasındaki mücadelede orta koridor ve alt koridor eşleşmeleri çok heyecan verici olacak gibi duruyor. Serin özellikle son dönemlerde çok iyi şeyler başardı ve bu sefer rakibi lig MVP’si Blue olacak. Alt koridorda ise özellikle Senna aldığında ne kadar tehlikeli olabildiğini gösteren çaylak nişancı Kaori mevsim boyunca sergilediği muhteşem performansıyla, yıllardır ligde oynayan tecrübeli nişancı HolyPhoenix’e karşı sınav verecek. Ayrıca destek karşılaşmalarını da unutmamamız lazım. Hem Pbd hem de Farfetch harika bir sezon geçirdiler.

Bakalım bu Kış Mevsimi Finali nasıl maçlara sahne olacak.

Hobileri müzik dinlemek ve espor olan sıradan birisi \m/.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir