League of Legends League of Legends Haberleri

Gözler üzerinde: Team AURORA

2018 Kış Mevsimi, Team AURORA’nın Şampiyonluk Ligi’ndeki beşinci mevsimi olacak. Geriye dönüp baktığımızda takımın her yıl yarı finale ulaşmış olduğunu fark ediyoruz. Ne var ki bu istikrarlı grafik onlara büyük bir sempati kazandıramadı. Yaptıkları işler takdir edilse de onlar için sevinen ya da üzülen destekçileri hiçbir zaman çok sayıda olmadı. Team AURORA hep küçük ve mütevazı bir kalabalığa hitap etti.

Fakat 2018’de işler değişiyor. Takıma katılan bir isim var ki tüm dikkatleri, bütün ilgiyi Team AURORA’ya yöneltiyor. Belki de tüm zamanların en iyi yerli oyuncusu diyebileceğimiz Koray “Naru” Bıçak, mavi formayı sırtına geçiriyor. Yıllardan beri yarı finallerin kaybeden tarafında olan Aurora, bu defa kalabalığı da arkasına alarak makus talihini kırmaya gidiyor.

2017 Nasıl Geçti?

İki yarı final, iki bozgun. Aurora için 2017 özeti tam bu şekilde. Fakat iki yarı finalin hikayeleri tamamen farklı. Kış Mevsimi’nde Team AURORA’ya herkes düşecek gözüyle bakıyordu. Sezonun çoğunu Atom – Taikki – React – Ruvelius – Zergsting beşlisiyle geçiren takımdan beklentiler çok azdı. Fakat bu kadro beklenilenden fazlasını göstermeyi başardı. Takım lig aşamasını ikinci sırada tamamladı. Sıralama iyi olsa da devamında Aurora’nın nefesi finale çıkmaya yetmedi. Yarı finalde Crew’a kaybettiler ve mevsimi kapattılar.

Kış mevsimi düşük beklenti ve yüksek başarıyla geçti. Yaz mevsimindeyse işler tersine döndü. PANKY – Wisdom – Godbro – Ruvelius – Zergsting o kadar baskın bir lig aşaması geçirdi ki izleyici açısından “acabalar” artmaya başladı. Acaba bu ekip gerçekten yarı final lanetini kırıp sahneye çıkacak mıydı? Oyun içi istatistiklerinde ligin en iyisi olan bir alt koridor ve mevsimin MVP’si ormancıyla Team AURORA play-offların yolunu tuttu. Başlangıçta takımdan beklentiler çok yüksekti. Fakat çeyrek final serisinde Dark Passage karşılaşması tamamlanınca bir şeylerin yolunda gitmediği anlaşıldı. Aurora, lig aşamasındaki üstün performansını mevsim finallerinde kaybetmişti. DP’yi beş maç sonunda devirmeyi başarsalar da yarı finalde BAUSuperMassive’e boyun eğerek 2017 defterini kapattılar.

Transfer Dönemi

Team AURORA’da gidenler ve gelenleri terazinin iki ayrı kefesine koysak hangisinin ağır basacağı oldukça tartışılır. Takım gözde oyuncularını kaybederken, yerine başka yıldızlar koymaya çalıştı. Godbro, Ruvelius ve Zergsting takımdan ayrıldı ve yerlerine Naru, Rain, Rogu üçlüsü getirildi. Bu alışveriş neticesinde takımın ileri mi yoksa geriye mi gittiğini zaman gösterecek.

Orta koridordaki değişimi yorumlamak oldukça zor. Godbro yetenekli bir orta koridor olmasına karşın tam anlamıyla iki ucu keskin bir bıçak. Maçı tek başına sırtlayıp götürdüğüne pek çok defa şahit olduk. Fakat dar şampiyon havuzu dahil olduğu takımın elini oldukça kısıtlıyor. Bu bakımdan Naru daha stabil ve daha güvenlir bir tercih. Ne var ki Naru son iki mevsimdir beklenileni vermekten uzakta. O eski “taşıyıcı” kimliğini bir hayli kaybetti. Naru buraya tekrar bir ekibin merkezi olmaya, yeniden tüm sorumluluğu sırtlanmaya geldi. Onun yegane amacı, hayatta kalan son yerli orta koridor olarak kariyerinde yeniden bir ivme yakalamak. Team AURORA’ysa Naru’dan, Godbro’nun gösteremediği liderliği sağlamasını bekliyor.

Alt koridordaki reform ise biraz Team AURORA’nın aleyhine olmuş gibi görünüyor. Ruvelius ve Zergsting tam anlamıyla ideal bir ikiliydi. Birbirlerinin agresifliklerini tasdikliyorlar ve uyum içerisinde oynuyorlardı. Geçen iki sezonda takımın ana taşıyıcı kolunu oluşturdular. Yerlerine gelen Rain – Rogu ikilisi, bıraktıkları boşluğu doldurabilecek düzeyde görünmüyor. Koreli nişancı Rain, uzun süre Çin’de dikiş tutturamadı. Ne LPL’de, ne de bir alt ligi olan LSPL’de aradığı sonuçları bulamadı. Hal böyle olunca, “bu oyuncu sırf Koreli olduğu için mi çağrıldı” diye sorgulamak gerekiyor. Rain’in partneri Rogu da apayrı bir tartışma konusu. Yıllardır üst seviye takımlarda mücadele etse de Rogu hiçbir zaman eleştirilerin odağı olmakta kurtulamadı. Performansında her zaman tat vermeyen bir şeyler vardı. Son dört mevsim finalinin üçünde forma giyse de bu başarıda payın asıl sahibi takım arkadaşlarıydı demek yanlış olmaz. Bu bağlamda yeni Aurora alt koridorunun eskisi kadar göz kamaştırıcı olamayacağına kesin gözle bakabiliriz.

Beklentiler

Team AURORA’nın 2018’den beklentisi açık. Takım dört kere kapısından döndüğü final sahnesine artık adımını atmak istiyor. Bu amaç için aşılması gereken çok önemli iki husus olacak. Bunlardan ilki Naru’nun taşıyıcı kimliğine geri dönmesi. Takım bir başarı hedefliyorsa bunun anahtarı Naru’nun liderlik görevini üstlenip sorumluluk almasıyla olacaktır. İkinci husussa alt koridordan alınan verim. Performansı tartışmalı olan iki oyuncu yeni kadroda bir araya geldi. Bunlar hem daha önce hiç beraber oynamadı, hem de aralarında dil bariyeri var. Bu sıkıntıları aşmak ve alt koridordan ortalama bir verim alabilmek Aurora’nın 2018 serüveninde kilit bir rol oynayacak.

Mevcut haliyle Aurora sessiz ve kendi halinde bir ekip görünümü sunuyor. Fakat takım bu görünümden, bu yakıştırmadan oldukça rahatsız. Özellikle Naru transferiyle bu anlayışı kırmak için oldukça sağlam bir adam attılar. Sadece bu hamleyle dahi tüm gözleri üstlerine çevirmeyi başardılar.

Şimdi 2018, o meraklı gözlere şu sorunun cevabını getirecek; yeni Aurora kendi ufak dünyasında kalmaya devam mı edecek, yoksa şampiyon kimliğine mi bürünecek?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir