League of Legends League of Legends Haberleri

MSI 2017 ve SuperMassive

Riot Games’in düzenlediği en büyük uluslararası turnuvalardan birisi olan MSI 2017 yarın başlıyor. Ülkemizi temsilen ise KMF 2017’de Oyunfor.Crew’u 3-1 ile geçen SuperMassive’in katılacağı turnuvada ekibimiz, A grubunda Red Candids, Rampage ve Dire Wolves ile grup aşamasına kalmak için mücadele edecek.

2017 Kış Mevsimi’ni sürekli olarak zirvede geçiren ve Şampiyonluk Ligi’ndeki diğer takımlardan makro anlamda çok farklı bir oyun sergileyen ekip, Yarı Final’de 1907 Fenerbahçe Espor’u geçip nispeten rahat bir 3-1’lik Final ile şampiyon olmuştu. Ligimizin durumuna baktığımızda SUP’u zorlayan çok fazla takım olmadığını görmüştük. Takımın başarısının arkasında ise oyun disiplini ve makro plana odaklı bir tarz yatıyor. Başarının bir diğer sırrı ise ekibin kadro istikrarına öncelik verip geçtiğimiz mevsimden toplam dört oyuncu ile devam etmesiydi.

Dark Passage’dan transfer edilen Zeitnot ise takıma SuperMassive’de yıllardır oynuyormuş gibi bir uyum sergiledi. 2016 sezonunda da iyi oynayan SuperMassive, 2017 yılında potansiyelini çok daha fazla Vadi’ye yansıtmaya başladı. Ekibin Brezilya’da başarılı olması için ise bazı kritik şeylere dikkat etmesi gerekiyor.

League of Legends’ta metanın dramatik bir şekilde her yıl değiştiğine şahit oluyoruz. Her meta da oyunun farklı bölümlerini öne çıkarıyor. Örneğin koridor değişikliği metasında erken oyun çok daha fazla önemliydi. Şimdi ise karşılaşmaların kaderi oyun ortasında belirleniyor. Dünyanın en iyi takımı olarak gösterilen SK Telecom T1’in mevsim boyunca birçok kez erken oyunda geri düştüğünü, fakat oyun ortasında makro kararlar ile ezici bir şekilde rakibini yendiğini gördük. SUP’un takım olarak bu aralığı çok iyi geçirmesi gerekiyor. SKT örneğinden devam edersek, SUP’un geriye düştüğünde efektif bir şekilde maçı kontrol edememesi büyük bir problem olabilir.

Takımın mevsim finallerinde 1907 Fenerbahçe Espor’a kaybettiği maç aslında SUP’un zayıflıklarını çok iyi özetliyor. Takım kartopu durumuna karşı çözüm üretemiyor ve geri dönüş için gereksiz oyunlar yapmaya çalışıyor. SUP’u yenmenin ilk adımı ise Naru’ya odaklanmak. Koridorunu kaybettiğinde yan koridorlara gönderilen Naru çoğu zaman takım savaşları ile geri dönüş gerçekleştirebiliyor. Fakat tamamen oyundan düşen bir Naru, takım koordinasyonu içerisinde arka planda kalıyor gibi gözükmesine rağmen SUP’u çok zor duruma düşürüyor.

Sonuç olarak, her ne kadar iyi bir sezon geçirmiş olsa da, SUP’un hala bir takım problemleri mevcut. Ancak bu saydığımız problemler, A grubundaki rakiplerimiz karşısında bizi zora sokacak derecede ciddi değil. LCK ve LCS takımları düzeyine henüz ülke olarak gelmeyi başaramamış olsak da, play-in aşamasında karşılaşacağımız bölgelerin bir adım önündeyiz. Oyununu Vadi’ye yansıtmayı başaran SuperMassive’in önünde durabilecek seviyede bir takım grubumuzda bulunmuyor. League of Legends her zaman sürprizlere açık bir oyun olsa da, takım sinerjisi yüksek SUP’un grubunu lider tamamlayıp, loser’s bracket’tan MSI’a katılma hakkı elde edeceği ihtimali ağır basmakta.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir