League of Legends League of Legends Haberleri Worlds 2017

Worlds 2017 A Grubu: SKT için rövanşın ilk adımı

Perşembe sabahı temsilcimiz 1907 Fenerbahçe’nin Royal Never Give Up ile oynayacağı karşılaşmayla başlayacak Worlds 2017’de dünyanın en iyi League of Legends takımları Vadi’ye inecek.

Uzun bir aradan sonra dışarıdan iç çekerek izlemeyeceğimiz ilk uluslarası şampiyona olan Worlds 2017’de kanın gövdeyi götüreceği grup mücadelelerinin başlamasına üç gün kaldı. Temsilcimiz 1907 Fenerbahçe’nin C grubunda yer aldığı turnuvada Edward Gaming, AHQ eSports, SK Telecom T1 ve Cloud9‘dan oluşan A grubu ile inceleme serimize başlıyoruz.

A grubu çoğu League of Legends yorumcusu tarafından turnuvanın en zor grubu olarak değerlendiriliyor. Fakat bu değerlendirme zorluk kelimesi ile neyi anlatmak istediğimize göre değişebilir. İki üyesini Worlds 2014’te Dark Passage’a nefes aldırmamasıyla tanıdığımız A grubunın zorluk derecesi, AHQ ve C9’ın EDG ve SKT’i zorlayıp zorlayamamasına göre değişecek. EDG’nin normal sezon birinciliği ve lig şampiyonluğunu kazanmasına rağmen koridor bazında sorunları olduğunu ve serilere geç adapte olmasından ötürü tek maçlık karşılaşmalarda sıkıntılar yaşadığını biliyoruz. Herhangi bir takım EDG’ye çelme takar mı, AHQ ve C9 arasından hangisi sıyrılır bilinmez. A grubunu zorluk seviyesi olarak en tepeye koymasam da, seyir zevki açısından doruklara ulaşacağımız kesin.

Edward Gaming

Çin ligi normal sezonunu birinci bitirdikten sonra RNG’yi yenerek şampiyonluk kupasına da ulaşan Edward Gaming, turnuvaya 1. torbadan katılmayı başardı. Worlds’ün gediklisi olarak adlandırabileceğimiz ekip 2014 yılından beri düzenlenen tüm şampiyonalara katıldı ve hepsinde yarı finale çıkma maçında elendi. Takım oyunu ve stratejik ileri görüşlülük açısından çoğu takımdan üstün olsa da, Edward Gaming’in koridor bazında kendi çapında sorunları var. Örneğin üst koridor oyuncuları Mouse takımın en zayıf halkası görünümünde ve bu seviyede bir takım için yeteri kadar koridor hakimiyeti kuramadığı maçların sayısı fazla. Ayrıca stratejik başarılarından bahsettiğimiz ekip rakibi tanıma fırsatı yakaladığı Bo5, Bo3 gibi formatlarda daha başarılı olurken, tek maçlık karşılaşmalarda yer yer tökezleyebiliyor. Bu sorunların kendi çaplarında olduğunun altını çizmek gerek, çünkü çaplarının büyüklüğünü Çin ligininin sıkı takipçisi olmayan bizlere senede bir kere Worlds ile hatırlatıyorlar. Dünyanın en üst düzey liglerinden biri olan LPL’i kazanıp kendi seyircisi önünde Worlds maçlarını oynayacak Edward Gaming’in gruptan çıkmak için favori olduğunu söylemek yanlış olmaz.

AHQ eSports

Bir açıdan bizim ligimize de benzetebileceğimiz LMS’te üst sıralar ve alt sıralar arasındaki kalite farkı çok büyük. Ligin kaliteli ekiplerinden olan AHQ da uzun süredir uluslararası turnuvalarda boy göstermeyi başarsa da, bu sene Worlds’e kendileri yerine Raise Gaming ya da J Team katılsaydı kimseye sürpriz olmazdı desek durumu özetlemiş oluruz. Flash Wolves’un yıllardır domine ettiği LMS’ten 2. olarak turnuvaya katılan ekip kendi liginde sezon boyunca inişli çıkışlı bir görüntü çizdi. Ziv gibi taşıyıcı özellikli bir üst koridor oyuncusuna sahip olmaları büyük şans olsa da, ormancıları Mountain’ın oynadığı her maç rus ruleti tadında geçiyor. Aynı takıma karşı oynanan iki maçın birinde resmen takımını 4v5 oynamak durumunda bırakırken, diğerinde 15. dakika dolmadan maçı tek başına kazandırdığını görebiliyoruz. AHQ için dikkat edilmesi gereken bir diğer durum ise yaklaşık üç senedir iki orta koridor ile mücadele etmeleri. AHQ koçu Chawy ile Westdoor gibi şampiyon havuzları dar iki oyuncu arasındaki seçimi doğru yaparsa AHQ’nun gruptan çıkma adına ufak bir şansı olabilir.

SK Telecom T1

Şimdiye kadar tam üç Worlds kupasını müzesine götüren SKT’nin 2017’de de favori olmadığını kimse söyleyemez. LCK şampiyonluğunu LongZhu’ya kaybetmesiyle beraber insan olmadıklarına dair dedidokulara son veren ekip, yoluna devam etmeden önce sürprize yer bırakmadan A grubundan çıkmalı. “LongZhu’ya karşı rövanşı almak için dördüncü kez Worlds kupasını kazanabilecekler mi?” Takdir edersiniz ki bu her türden takım için sorulabilecek büyüklükte bir soru değil. İşin aslı, SKT bu turnuvada diğer 15 takımdan ziyade kendi ile yarışacak. Takımda sağlam bir performans gösteren Untara’nın yerine Huni’yi Çin’e getirerek biraz risk alınsa da, sarsılmadan nereye kadar gidebileceklerini Perşembe gününden itibaren hep beraber izleyeceğiz.

Cloud9

Önce gauntlet oynayıp play-in aşamasına kalan, oradan da mağlubiyet almadan ana tabloya yükselmeyi başaran Cloud9, orta halli başladığı sezon grafiğini Worlds gruplarına kalarak bir üst seviyeye çıkarmış oldu. Play-in aşamaları boyunca tertemiz bir oyun oyanayan ve bir maç hariç hiç geri düşmeyen ekip, kurada A grubuna eklenmesi ile beraber ortalığı kızıştırmış oldu. AHQ ile yakın güçte diyebilecğimiz Amerikan temsilcisinin bir sürpriz yapıp gruptaki abilerinin ayağına çelme takıp takamayacağı merak konusu. Belki de taraftarı olmadığı halde turnuvayı takip edecek bizim gibi izleyiciler için grubun seyir zevkini arttırdığı da söylenebilir. Bana kalırsa bu sezon NA LCS’in en iyi orta koridor oyuncusu olan fakat genel takım performansı yüzünden MVP ödülünü Bjergsen’e kaptıran Jensen’in performansı Cloud9’ın gruptaki akıbeti açısından belirleyici olacak.

Grup sıralama tahminim: 1. SKT, 2. EDG, 3. C9, 4. AHQ

Grubun en seyir zevki yüksek mücadelesi: SKT Faker vs. C9 Jensen

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir