mix

PlayStation 4 ESL ile eSpor’a adım atıyor

Dünyanın en büyük eSpor şirketi olan ve sektörde birçok turnuva düzenleyen ESL, rekabetçi oyun sistemlerini ve teknolojisini Tournaments özelliği ile PlayStation 4’e entegre edeceğini açıkladı. Bu, büyük bir potansiyeli olan PS4 kullanıcılarının da eSpor’a katkı koyacağı anlamına geliyor.

ESL ve PS4 iş birliği ile eSpor dünyası daha da büyük bir hal alıyor. Şirketin yaptığı açıklama milyonlarca PS4 kullanıcısını bir anda eSpor’a katkı yapma potansiyeline sahip birey haline getirirken, ESL’in düzenlediği turnuvalara Check-in ya da ESL Play ve Playstation App aracılığı ile ulaşma imkanına sahip olacağız.

20161020112857

ESL Teknoloji’nin başındaki Marcel Menge “Bu iş birliğini tutkulu eSpor hayranlarına sunabildiğimiz için oldukça heyecanlıyız. Bildiğiniz üzere ESL’in amacı rekabetçi oyun dünyasını dünyanın her tarafındaki hayranlara iletmek ve bunu yaparken bireylerin tamamıyla yeteneklerine odaklanabileceği bir ortam yaratmak. Sony Interactive Entertainment ile gerçekleştireceğimiz bu iş birliği ile her hafta dünyanın dört bir tarafından oyuncuların katılacağı turnuvalar düzenleyeceğiz.” sözleri ile ESL&PS4 ortaklığı hakkında düşüncelerini ifade etti.

“Tournaments” özelliği ise ilk büyük turnuvasını NBA sezonunun başlamasını kutlamak amacı ile NBA 2K17 oyununda düzenleyecek. Gelecekte ise Mortal Kombat X ve Project Cars*1 gibi çeşitli oyunlar da eSpor dünyasına adım atacak. 40 milyondan fazla günlük PS4 kullanıcısı olduğu düşünüldüğünde bu turnuvaların oldukça rağbet göreceğini söylemek de mümkün. Ayrıca sektörün kar topu gibi büyüdüğünü göz önüne aldığımızda Sony’nin böyle bir hamle yapması da oldukça yerinde.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir