Gündem

13 Yaşındaki Çocuk, 40 Yıldır Kimsenin Bitiremediği Tetris’i Bitirdi

Tetris’i Bitiren Genç Tarihe Geçti: 13 Yaşındaki Willis Gibson, Tetris’in Zirvesine Ulaştı

1984 yılında Sovyet mühendisi Alexey Pajitnov tarafından yaratılan efsanevi Tetris oyununda bir ilk yaşandı. 13 yaşındaki Amerikalı Willis Gibson, oyunun 157. seviyesine ulaşarak tarihe geçti. Bu başarı, Tetris’in yaratılışından bu yana kimse tarafından elde edilemeyen bir rekordu.

Oklahoma eyaletinden olan genç yetenek, bu zorlu başarısını 42 dakikalık bir video ile tüm dünyaya duyurdu. New York Times’ın da haberine göre, Gibson’ın videosu, oyun severler arasında büyük ilgi gördü.

Oyunun 38. dakikasında 157. seviyeye ulaşan Gibson, bu noktada oyunun kodlamasının sınırlarına takılarak oynanamaz hale geldi. Bu anı videoya kaydeden genç yetenek, heyecan ve yorgunluğunun etkisiyle “Parmaklarımı, ellerimi hissedemiyorum, bayılacağım.” diyerek duygularını ifade etti.

“Blue Scuti” takma adıyla 2021’den beri Tetris oynayan Gibson, verdiği bir röportajda bu başarının kendisini “son derece heyecanlandırdığını” belirtti. Oyunun basitliğine rağmen ustalaşmanın zorluğuna dikkat çeken genç oyuncu, bu zorluğun kendisini cezbettiğini söyledi.

Tetris, ilk çıktığı dönemden bu yana hızla artan blokların düşme hızı nedeniyle, 29. seviyenin insan yeteneklerinin sınırlarını zorlayacağı düşünülüyordu. Ancak Willis Gibson’ın bu efsanevi başarısı, Tetris tarihinde yeni bir sayfa açtı.

Tetris
Tetris

Bir Başka Speedrun Haberimiz: Minecraft Speedrun Dünya Rekoru Kırıldı! 07.01

author
Yapay zeka ve teknolojik alandaki gelişmeleri takip edip, en önemli olanları 5mid'de paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir