Gündem

Türkiye’de En Çok Kullanılan Dijital Platform Hangisi?

Türkiye’de En Çok Kullanılan Dijital Platform Hangisi?

Türkiye’de en çok kullanılan dijital platform hangisi belli oldu.

2023 Yılında Türkiye’nin En Popüler Dijital Yayın Servisleri Açıklandı

Türkiye’nin dijital yayın alanında öne çıkan platformları, JustWatch analizleri doğrultusunda sıralandı. 2023 verilerine göre, en çok tercih edilen online yayın hizmetlerinin pazar payları gözler önüne serildi.

JustWatch’ın detaylı incelemeleri sonucu, Türkiye’deki dijital yayın sektörünün lideri BluTV olarak belirlendi. Geçmiş yıllarda elde ettiği başarıyı sürdüren BluTV, 2023’te %38’lik bir pazar payı ile en üst sıradaki yerini korudu.

Türkiye’de en çok kullanılan dijital platform hangisi belli oldu.

Film ve dizilerin hangi platformda yer aldığını kolayca bulabileceğiniz JustWatch platformunun topladığı bilgilere göre, Netflix %27 ile ikinci, Amazon Prime Video %19 ile üçüncü, Disney+ ise %7 ile dördüncü sırada kendine yer buldu. Diğer alternatif platformlar arasında Puhu TV, Exxen ve Gain gibi isimlerin toplamı %4 pazar payına ulaştı.

Dijital Platform Türkiye Pazar Payı
BluTV %38
Netflix %27
Amazon Prime Video %19
Disney+ %7
MUBI %5
Diğer %4

Yıl içinde BluTV ve Netflix kullanıcı sayılarını istikrarlı bir şekilde muhafaza ederken, Amazon Prime Video ve MUBI’nin küçük çaplı artışlar yaşadığı görüldü. Disney+, yılın başında sahip olduğu %10’luk pazar payını azaltarak %7’ye düşürdü. Bu veriler, Türkiye’de dijital yayın platformları arasındaki rekabetin ve kullanıcı tercihlerinin dinamik bir yapıda olduğunu gösteriyor.

Disney+’ın geçtiğimiz yıl Atatürk filmi nedeniyle karşılaştığı boykot hareketinin etkileri güncel tabloda da görünebiliyor. Platformun pazar payı büyük ölçüde düşmüş ve hala toparlayamamış durumda.

BluTV’nin de 28 Aralık 2023’te Warner Bros-Discovery’e satıldığını unutmamak gerekiyor. Bu satın alımın ardından BluTV’nin içerik sayısı hızla arttı ve artmaya devam edecek. Bu da platformun 2024’te de yükselmeye devam edeceğinin bir göstergesi.

Tüm tabloyu değerlendirecek olursak, yerli yapımlara önem veren platformların pazar paylarının da arttığını söyleyebiliriz. Disney+ özellikle yerli yapımlara yatırım yaptığı ilk döneminde %10’luk pazar payına ulaşırken, yerli yapımları portfoyünden kaldırınca boykotun da etkisi ile gerilemeye başladı. Yerli yapımlara en çok yer veren BluTV ise lider durumda.

Just Watch’dan daha fazla güncelleme için web sitelerini ziyaret edebilirsiniz: justwatch.com

Türkiye’de en çok kullanılan dijital platform hangisi öğrendiğimize göre aşağıdaki bağlantıdan daha fazla habere ulaşabilirsiniz.

Daha Fazla Habere Ulaşmak İçin Tıklayın.

author
Yapay zeka ve teknolojik alandaki gelişmeleri takip edip, en önemli olanları 5mid'de paylaşıyorum.

1 Comment

  • Cesar Mccullough 7 Şubat 2024

    Cesar Mccullough

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir