BLAST Premier World Final 2022 Counter-Strike: Global Offensive CS:GO Haberleri mix

BLAST Premier World Final 2022’de İlk Gün Tamamlandı

BLAST Premier World Final 2022’de ilk gün oynanan 4 karşılaşma ile tamamlandı. Rakipleri karşısında galip gelen Liquid, FaZe, OG ve Vitality kazananlar potasına çıktı. Birleşik Arap Emirlikleri’nin Abu Dhabi kentinde düzenlenen sezonun son turnuvası büyük ilgi görüyor. İlk gün oynanan tüm karşılaşmalar görülmeye değerdi.

 

Blast Premier World Final 2022
Blast Premier World Final 2022

Blast Premier World Final 2022’de İlk Gün Sonuçları ve Maç Özetleri

A Grubu

Outsiders 1 : 2 Liquid
FaZe 2 : 1 G2

 

Outsiders – Liquid

Turnuvanın açılış karşılaşması Outsiders ve Liquid arasında oynandı. Liquid Inferno seçerken, son Major şampiyonu Outsiders Anubis seçti. Üçüncü harita Mirage olarak belirlendi.

Outsiders rakibinin seçtiği Inferno haritasına çok iyi başladı. Arka arkaya kazandığı roundlarla farkı iyice açan ekip ilk yarıyı 13-2 önde kapattı. Haritanın ikinci yarısında da rakibine fırsat vermeyen Outsiders, Liquid’in seçimini kazanarak büyük bir avantaj yakaladı. İkinci haritanın ilk yarısı karşılıklı alınan roundlarla geçilirken, ikinci yarıda rakibinin seçtiği haritayı iyi oynayan Liquid ipleri eline ve 16-8’le final haritasına geçildi. Mirage’da oyuncusu YEKINDAR’ın etkili performansıyla kontrolü elinde tutan Liquid, Outsiders’ı 16-8 yenerek kazananlar potasına yükseldi.

Liquid turnuvaya galibiyet ile başladı.
Liquid turnuvaya galibiyet ile başladı.

FaZe – G2

Günün ikinci karşılaşmasında G2 Nuke seçerken, favori FaZe Inferno seçti. Üçüncü harita Ancient olarak belirlendi.

G2 kendi seçtiği haritaya yıldız oyuncusu NiKo ile iyi başlayan taraf oldu. 6-1 geriye düşen FaZe toparlanarak arka arkaya aldığı roundlarla ilk yarıda dengeyi sağladı. İkinci yarıda ipleri tekrar eline alan G2, kendi seçimi olan Nuke’u 16-10 kazandı. Serinin ikinci haritası büyük bir heyecana sahne oldu. Harita boyunca karşılıklı roundlar alındığı karşılaşmaya ropz aldığı 33 skorla damga vurdu. 15-15 ile uzatmalara giden haritayı kazanan taraf FaZe oldu ve üçüncü haritaya geçildi. Ancient’e favori FaZe’in net üstünlüğü gözlemlendi. Rakibine şans tanımayan ekip haritayı 16-4 seriyi de 2-1 kazandı.

Favori FaZe takipçilerini yanıltmadı.
Favori FaZe takipçilerini yanıltmadı.

B Grubu

Heroic 1 : 2 OG
NAVI 0 : 2 Vitality

 

Heroic – OG

B grubunun ilk karşılaşmasında OG Inferno seçerken son Blast şampiyonu Heroic Mirage seçti. Üçüncü harita Anubis olarak belirlendi.

Serinin ilk haritasına iki taraf için de kontrollü başladı. OG kendi seçimi olan haritada ikinci yarıda açıldı. Ekip arka arkaya aldığı roundlarla güçlü rakibini 16-11 yenerek avantajı eline aldı. İkinci haritada turnuvanın favorisi konumundaki Heroic ağırlığını koydu. İki yarıda da konfig liderliğinde baskı kuran Heroic, 16-9’la seriyi son haritaya taşıdı. Ancient tansiyon üst seviyeydi. Karşılıklı gidip gelen roundlar ile maç sonu 15-15 tamamlandı. Uzatmalara OG oyuncusu degster damga vurdu. Aldığı 40 skorla takımına galibiyeti getiren ekip, favori Heroic’i üzdü.

degster üçüncü haritada aldığı 40 skorla OG'yi sırtladı
degster üçüncü haritada aldığı 40 skorla OG’yi sırtladı

NAVI – Vitality

Günün son karşılaşmasında da heyecan tufanı devam etti. 2 çok güçlü takımın karşı karşıya geldiği mücadelede Vitality Inferno, NAVI Nuke seçiminde bulundu. Üçüncü harita olarak Mirage belirlendi. Inferno haritasında 2 takımın adına yakışır bir çekişmeye sahne oldu. 15-15 ile uzatmalara giden haritanın uzatmalarında Vitality oyuncusu spinx devreye girdi. Uzatmalarda rakibine 1 round veren Vitality 19-16 ile seride 1-0 öne geçti. Nuke haritasında NAVI oyuncu değişikliği yaptı. npl yerine sdy’yi oyuna alan NAVI’ye bu da çare olmadı. Özellikle maçın ikinci yarısında rakibine şans vermeyen Vitality haritayı 16-11 kazanarak seriyi 2-0’la geçti.

Vitality, kazananlar grubuna yükselen son ekip oldu.
Vitality, kazananlar grubuna yükselen son ekip oldu.

 

administrator
çok oynar bazen yazar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir