mix Oyun

Hitman Yapımcısı IO Interactive İstanbul’da Ofis Açıyor!

IO Interactive İstanbul, Maslak, Sarıyer’de bulunacak ve bölgede AAA oyun geliştirme merkezi kurduğuna dair Twitter üzerinden bir açıklama yayınladı. Açıklamada şöyle denildi: “İstanbul’daki ekibimiz, iddialı yapımlarımız olan Proje 007, Proje Fantasy ve Hitman’de önemli bir rol oynayacak.

Özellikle Hitman referansı dikkat çekicidir çünkü stüdyo bu hafta başlarında oyunculara yakın zamanda yeni bir Hitman oyunu beklememelerini söylemişti.

Bunun yerine, stüdyo Hitman 3’ün önceki iki Hitman başlığından içerikleri birleştirdiği yeniden markalanan versiyonu olan Hitman: World of Assassination‘ı geliştirmeye devam etmeyi planlıyor.

IOI İstanbul duyurusunda, geliştirici şunları ekledi: “Gelişen bir teknoloji ve mobil geliştirme sahnesi ile, tutkulu, gelişime odaklanmış ve teknik açıdan yaratıcı bir yeteneklerle dolu bir bölge olarak İstanbul’u belirledik. İstanbul ayrıca tarihi açıdan zengin bir şehir olup güçlü kültürel varlığı, tarihi mimarisi, şaşırtıcı Boğaziçi manzaraları ve canlı ve çeşitli kültürüyle birlikte gelmektedir. Bu unsurlar, IO Interactive‘nin tüm platformlarda etkileyici oyunlar yapma ve AAA geliştirmenin Türkiye’deki ayak seslerini kurma çabalarında İstanbul’da bir stüdyo açmanın güçlü bir adım olduğunu göstermektedir.

IO Interactive, ilk olarak 1998’de Kopenhag’da kuruldu ve 2019’da İkinci bir stüdyo olan Malmö, İsveç’i açtı. Bunu 2021’de Barselona’da üçüncü stüdyo takip etti ve yeni İstanbul duyurusu ile geliştiricinin stüdyo sayısı dört oldu. IO, Kasım 2020’de resmi olarak lisanslanmış bir James Bond oyunu üzerinde çalıştığını açıkladı. Proje adı Project 007 olan bu oyun, orijinal bir James Bond köken hikayesi içerecek.

Geçen ay da şirket, bir çevrimiçi fantastik RPG oyunu üzerinde çalıştığını duyurdu. Hitman ve James Bond projeleri gibi, oyun tüm stüdyolarında geliştiriliyor. Şirke bu konuda şunları “Yeni bir dünya, yeni bir IP inşa ediyoruz – bir çevrimiçi fantastik RPG” söyledi. “Oyuncuları eğlendirmek ve uzun yıllar genişletmek için temelden inşa edilmiş bir dünya ve oyun.” diye ekledi.

IO Interactive Hakkında Merak Edebilecekleriniz?

Geliştirici IO Interactive, hayranların Hitman 4 ne zaman görebilecekleri hakkında yeni bir güncelleme paylaştı. 2021’in başında IO Interactive, son Hitman üçlemesinin en iyi girişi olarak kabul edilen Hitman 3’ü piyasaya sürdü. O zamandan beri, Hitman 3 devam eden bir destek aldı ve hatta son zamanlarda ilk iki oyunun tüm haritalarını Hitman: World of Assassination adı altında birleştirdi. Bazı hayranlar yeni bir Hitman 4 oyununun yakında görüneceğini ummaya başladılar, ancak IOI’nın şimdi diğer oyunlar geliştirmeye odaklandığı anlaşılıyor.

administrator
Damla Tural, "Gökyüzü Savaşçıları Beyaz'ın Yükselişi" adlı eserin yazarıdır ve espor, anime ve oyun dünyasına olan ilgisiyle bilinir. Yazar, sıkça bu alanlardaki gelişmeleri takip eder ve bu konularda haber yazmaktan büyük keyif alır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir