Araştırma mix

Kaçırdığımız Esporlar: Echo Arena

Ülkemizde gözükmeyen veya gölgede kalan espor dallarını inceleyeceğimiz serimiz olan “Kaçırdığımız Esporlar” da bu haftaki konumuz Echo Arena yada bilinen Adıyla Echo VR.

Echo Arena hakkında konuşmak için öncelikle VR’ın ne olduğunu açıklamamız gerekiyor. VR açılımı ile “Virtual Reality” yani Sanal Gerçeklik. WEB3 ve diğer teknolojilerinin de hayatımıza girmesiyle beraber Oculus‘un bütün bedeni okuyabilen sanal gerçeklik cihazları geliştirmesiyle bu konunun Esporda dahil çok farklı yerlere gideceği düşünülüyordu ama en son sınır Meta Verse ve VR Chat ile kaldı. Ama bu noktada ülkemize uğramayan bir şeyler oldu. Bunlardan biri de ECHO Arena‘ydı

Echo Arena Nedir?

ECHO Arena, sıfır yer çekiminin olduğu bir sanal gerçeklik ortamında 4v4 olarak oynanan bir  rekabetçi spor oyunu. Oyuncular “Oculus Torch” ekipmanlarının teknolojisi sayesinde haritadaki objelere tutunabiliyor, kendilerini yada objeyi fırlatabiliyor, rakiplerine saldırabiliyor. ECHO Arena geleneksel sporlardan basketbol ve kriket ile benzerlik gösteren bir oyun. Oyunun amacı haritanın ortasındakı diski elde edip karşı takımın kalesine diski sokmayı başararak skor kazanmak. Basketbol ile benzerlik gösteren tarafı skor yapılan mesafenin ve diskin fırlatılış hızının elde edilen skoru değiştirmesi. Kriket ile benzerliği ise oyun alanı.

Nasıl Oynanır?

Oyunu  adresinden bedava olarak indirebilirsiniz. Fakat oynamak için Oculus‘un sanal gerçeklik gözlüklerine ve “Oculus Touch” kumandasına ihtiyaç duyuyorsunuz.

Esporu Nasıl Oluyor?

ECHO, esporunu kendisi düzenlemek yerine 3rd party olarak tanımladığımız üçüncü tarafların turnuvaları ve ligleri düzenlemesine izin verdikten sonra onlara sponsor olarak bunu yapıyor. Bunların en büyüklerinden ve sürekli olarak turnuvalar düzenleyenleri başka yazılarda da deyineceğimiz olan VRML. VRML, her sezon üç farklı kıta için lig düzenliyor bunlar; NA, EU, OCE.


VRML, altı sezondur ECHO VR ligini düzenliyor ve yedinci sezon için takvimide açıklamış bulunuyorlar.

VRML ECHO VR Sezon 6
VRML ECHO VR Sezon 6 duyuru paylaşımı.

Sezon 7’ninse Covid önlemlerinin de azalması ile LAN olarak oynanacağını duyurdular!

VRML Sezon 7 Takvimi
Sezon 7 LAN Duyurusu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EA’nın en büyük 20 turnuvasının ödül havuzları:

Oyunun Nasıl Gözüktüğünü Ve Oynandığını Merak ediyorsanız, Turnuva Finalleri Videosu:


Daha fazla bilgi için: VRML Echo Arena

Bir Başka Teknoloji haberimiz: 9Gag Metaverse Projesi: Memeland

 

editor
2020'den beri bir şekil de espor ile iç içe. Sosyal medya, yönetim, oyuncu ve nicesi. Genelde görülmeyene değer verir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir