Mafia: Definitive Edition'un çıkış tarihi ertelendi mix

Mafia: Definitive Edition’un çıkış tarihi ertelendi

Oyun dünyasının mihenk taşlarından birisi olan Mafia’nın remake versiyonu Mafia: Definitive Edition’ın çıkış tarihi ertelendi.

Eski oyuncuların ve nostalji severlerin büyük bir heyecanla beklediği Mafia: Definitive Edition, Covid-19 pandemisi nedeniyle ertelendi. Oyunun geliştiricileri olan 2K Games ve Hangar 13, yapımın çıkış tarihini 28 Ağustos’tan 25 Eylüle’e kaydırdıklarını açıkladılar.

Bu haber tabii ki de pek çok oyuncuyu sinirlendirdi. Başarısız sayılabilecek bir reklam politikası ve kötü bir Mafia II: Definitive Edition vakası nedeniyle hali hazırda tedirgin olan hayranlar bir de erteleme haberi ile karşı karşıya kalınca rahatsızlıklarını dile getirmeye başladılar.

İlk oyunu 2003 yılında çıkan serinin devam oyunu 2010 senesinde gelmişti. İkisi de birbirinden başarılı bulunan bu yapımlara 2016 yılında oldukça başarısı bir üçüncü oyun eklendi. Hangar 13’ün geliştirdiği bir Mafia oyunu olan Mafia III, oldukça kötü yorumlar ile karşı karşıya kalmıştı.

Geçtiğimiz aylarda Mafia serisinin Definitive Edition’ları duyurulunca bu yüzden birçok insan tedirgin olmuştu. Oldukça ani bir şekilde pek yakın bir zamana çıkış tarihi verilen 3 oyun vardı karşımızda. Bunlardan Mafia II ve III sadece optimize edilip görselliği biraz arttırılarak önümüze sunulacakken orijinal Mafia oyunu tamamen baştan yapılacaktı.

Mafia II ve III Definitive Edition, duyurulmalarından kısa bir süre sonra çıkış yaptı. Sonuç ise bir felaketti. Mafia III’de gözle görülür pek bir değişiklik yokken Mafia II’de resmen düzgün çalışan bir oyunu bozmuşlardı. Yapımın konsol versiyonu oldukça kötü optimize edilmişti. Oyuncular hayal kırıklığına uğramışlardı.

Tüm bu yaşananların üzerine bir de erteleme haberinin gelmesi oyun dünyası için oldukça sinir bozucu oldu. Oyuncuların üzerindeki gerginliği almak için 2K Games ve Hangar 13, hakkında oldukça az şey bildiğimiz Mafia: Definite Edition ile ilgili bir oynanış videosunu 22 Temmuz’da paylaşacaklarını açıkladı.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir