mix

Söylenti: Ninja ve Shroud, Facebook Gaming’ten gelen yüklü teklifi reddetti

Söylentiye göre Mixer’in Facebook Gaming’e taşınma kararının ardından platformun büyük yüzleri Ninja ve Shroud Facebook Gaming’e geçmeyi reddetti.

Söylenilene göre Mixer’in en büyük yayıncılarından Ninja ve Shroud Facebook Gaming’e geçmeyi reddetti. Facebook Gaming’in bu yayıncılara sunduğu teklif ise Mixer’le olan kontratlarının yaklaşık 2 katıydı. Bu iki yayıncı Mixer’den ödemelerini alıp sözleşmelerini feshetti.

Bu söylentiler espor habercisi Rod ‘Slasher’ Breslau tarafından bildirildi.

Ninja 1 Ağustos 2019’da Mixer’a 30 Milyon $, Shroud ise geçtiğimiz yılın ekim ayının sonlarına doğru 10 Milyon $ sözleşme karşılığında Microsoft’un yayın platformu Mixer’e geçmişti. Bu olay o dönem çok ses getirse de büyük meblağlar alan yayıncılar Twitch’e nazaran Mixer’de daha az izleniyordu.

Bu kadar transfere ve ünlü isme rağmen Mixer istediği ivmeyi yakalayamadı ve bu yüzden bugünkü duyuruyla birlikte kapanacağını açıkladı. Bu kapanma haberinin üstüne tüm Mixer yayıncıları serbest kaldı ama eğer Facebook Gaming’e geçmek isterlerse Mixer’deki statülerinin aynısına (Partnerlik, para kazanma vs.) orada da sahip olacaklar.

Slasher’in söylentisine göre ise Facebook Gaming, Mixer’deki sözleşmelerinin iki katı parasını teklif etmelerine rağmen Ninja ve Shroud’u ikna edememiş gibi gözüküyor. Bu yayıncılar eğer istedikleri bir teklif alırlarsa eski platformları ve parladıkları yer olan Twitch’e geçebilirler. Ayrıca bu söylentiye destek olarak Ninja’nın Twitch açıklamasını güncellediğini de söyleyelim.

Ninja ve Shroud’la alakalı yaşanan bu gelişmelerin tekrardan “söylenti” olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Hobileri müzik dinlemek ve espor olan sıradan birisi \m/.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir