League of Legends League of Legends Haberleri Worlds 2017

1907 Fenerbahçe’nin Team oNe karşısındaki şansı

Temsilcimiz 1907 Fenerbahçe Espor’un Team oNe’la oynayacağı mücadeleye çok az bir süre kala, hem rakibimizi hem de tur şansımızı değerlendirdik.

Hong Kong Attitude ve Rampage’ı aşarak geldiğimiz Worlds 2017 gruplarından önceki son engelimizde rakibimiz Team oNe eSports oldu. Çekilen kurada belki de en çok tercih edeceğimiz rakiple eşleşmeyi başardık ancak aynı şey rakibimiz için de geçerli. Team oNe’a kimi istersiniz diye sorsak C9, FNC ve WE gibi takımlardan ziyade onlar da 1907 Fenerbahçe’yi istiyoruz derlerdi.

Geçmiş turnuvalarda sık sık karşılaştığımız ve ezeli rakibimiz olarak nitelendirebileceğimiz Brezilya bölgesi takımlarının sağı solu pek belli olmuyor. Team oNe da bu tanıma uyan bir takım. Yine de INTZ ve PaiN gibi bölgelerinin kültleşmiş takımlarının geçmiş başarılarına nazaran bu seneki turnuvada şu ana kadar pek iyi bir izlenim bırakmadılar.

Team oNe’ın en büyük zaafları oyunun erken aşamasında yaptıkları maç kaybettiren hatalar. Özellikle Brucer ve Marf arasında değişip duran orta koridor ve ormancıları 4Lan, sık sık hata yaptığını gördüğümüz isimler. Takımımızın iki Korelisi Frozen ve Crash’in bu bölgelerde oynadıkları düşünüldüğünde bunun bizim adımıza çok büyük bir avantaj olduğu aşikâr. Bir diğer avantajımız ise alt koridorumuzun koridor aşamasında çektiği sıkıntıların, aynı sıkıntıları çeken Brezilya ekibi karşısında pek göze batmayacak olması. Oyunun orta bölümünden itibaren takım savaşlarında devleşmeye başlayan ekibimiz, genel olarak takım savaşı koordinasyonunda da üstün. Dolayısıyla aslında favori olarak gösterilmemiz gayet normal.

Team oNe, HKA’ya göre daha zayıf bir takım görünümünde ve rehavete kapılmayıp kendi oyunumuzu oynadığımız sürece kolay kolay yenilmeyeceğimizi söyleyebiliriz. Bütün takımlarının genç ve tecrübesiz olması, bizimse Thaldrin ve Frozen gibi çok tecrübeli iki oyuncuya sahip olmamız işimizi daha da kolaylaştırıyor. Sonuç olarak rahat geçmemiz gereken bir takımla karşı karşıyayız ancak onlar da kendileri adına şanslı bir kura çekti ve ellerinden geleni yapacaklardır. Bu nedenle rehavete kapılmamanın önemine tekrar tekrar parmak basmak gerekiyor.

Her şey hesaba katıldığında bu eşleşmede tur şansımızın çok yüksek olduğunu söyleyebiliriz. 29 Eylül Cuma sabahı 06.00’da başlayacak karşılaşmada temsilcimiz 1907 Fenerbahçe’ye şimdiden başarılar diliyoruz.

Mütercim Tercümanlık öğrencisi, Overwatch ve League of Legends takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir