League of Legends League of Legends Haberleri

2017 Yükselme Ligi Kış Mevsimi Üçüncülük Maçı: CLK-TV

Yükselme Ligi 2017 Kış Mevsimi playoff karşılaşmaları ikinci gününe Çilekler-Team Vulture’nin üçüncülük mücadelesiyle başladı. Dün oynanan yarı final maçında CLK, TT karşısında beş maçlık seride varlık gösterememiş ve 3-1’lik skorla seriyi kaybetmişti. Team Vulture P3P ile oynadığı yarı final mücadelesinde, üç maçta da oyuna oldukça hızlı başlamış bireysel skorlar çıkarabilmiş fakat makro oyunda P3P’nin oldukça gerisinde kalarak serden üç bozgunla mağlup ayrılmıştı.

Oynanacak beş serilik maçın galibi Yükselme Ligi Finalleri’ni üçüncü tamamlayarak KMF altıncısıyla oynamaya hak kazanacak.

CLK-TV serisinin kısa özetleri şu şekilde:

Çilekler 1-0 Team Vulture

Serinin ilk karşılaşmasında CLK, Saulius’un ellerinde oldukça etkili şampiyonlardan Talon ve Zed’i yasakladı. Serinin ilk karşılaşmasında TV nişancı rolüne yaptığı Sivir’i Lulu-Orianna-Shen ile desteklerken, CLK Ahri-Camille-Ezreal gibi daha mobil fakat oldukça kırılgan bir takım kompozisyonu oluşturdu. Oyunun ikinci dakikasında koridoru ittiren ve oldukça ileride duran Saulius’u LeChase düzenlediği başarılı baskınla cezalandırarak ilk kanı aldı. Oyunun ilk takım savaşı erken sayılabilecek dokuzuncu dakikada başlarken, CLK çıkardığı yüksek hasarla birlikte üç kişiyi düşürerek oyunun ilk Ejderi olan Alev Ejderi’ni almayı başardı. Aldığı erken Alev Ejderi’yle avantaj yakalayan CLK, TV’nin alt koridorda kurduğu baskıya üst koridordan yanıt vererek on birinci dakikada ilk kuleyi de yıkan takım oldu. TV’nin harita üzerinde yaptığı rotasyonlara farklı koridorlara yaptığı rotasyonlarla anında cevap veren CLK, altın farkını on yedinci dakikada dört bine çıkardı. On sekizinci dakikada Dağ Ejderi için başlayan takım savaşında TV avantajlı olmasına rağmen Lastwolf’un aldığı pozisyon ve harika oyunuyla takım savaşından katliamla ayrıldı. Oynanan takım savaşının kaderini belirleyen Lastwolf aldığı dört skorla birlikte Ezral ile oldukça etkili bir duruma geldi. Makro oyunu etkili oynayan CLK yirmi altıncı dakikada bütün dış ve iç kuleleri düşüren CLK inhibitörleri de düşürerek yirmi yedinci dakikada oyunu sonlandırarak serinin ilk maçından galip ayrılan takım oldu.

Çilekler 1-1 Team Vulture

Serinin ikinci maçında gelen dengelemeyle birlikte oldukça etkili bir nişancı olan Lucian tercihini CLK yaparken, desteğe yaptıkları Braum seçimiyle alt koridorda oldukça etkili seçimler yaptı. İkini maçta umuut’un elinde Syndrayı görürken, TV Syndra’nın karşısına Ekko’yu alarak Syndra ultisinin çıkardığı ani hasarı engellemeyi planladı. Oldukça hızlı başlayan ikinci maçta alt koridorda aksiyon bitmedi. Koridorda oldukça agresif oynayan Ezreal-Braum ikilisi bunun ödülünü ilk kanı dökerek aldı. İlk maçın aksine harita görevlerine önem veren ve skorlar çıkarmayı başaran TV alt koridordan düşürdüğü ilk kuleyle henüz onuncu dakikada altın farkını üç bine çıkardı. Oyunun ilk ejderi olan Okyanus Ejderi’ni on dördüncü dakikada TV alarak Ekko-Karma ve Ezreal’a mana yenilemesi konusunda büyük bir kolaylık sağladı. İkinci maçta takım içi iletişimde sıkıntılar yaşadığı belli olan CLK çok fazla bireysel skorlar vermenin cezasını TV’ye Baron’u bırakarak ödedi. Aldığı Baron güçlendirmesiyle etkili kuşatmalar yapan ve sistematik olarak kulelerle birlikte inhibitörleri düşüren TV’ye CLK zamanında cevap veremedi. Kırk birinci dakikada TV yaptığı son kuşatmada Nexus’u yıkarak durumu 1-1’e getirdi.

Çilekler 2-1 Team Vulture

Serinin üçüncü maçının seçim ekranında CLK nişancı rolüne Kalista’yı seçti ve yaptığı Lulu-Shen seçimleriyle takım savaşlarında Kalista üzerinden bir kompozisyon oluşturdu. TV Ezreal-Karma-Jayce seçimleriyle uzaktan dürtebilen takım kompozisyonu oluştururken yaptığı Rumble seçimiyle takım savaşlarını başlatan ya da bitiren takım olma isteğini de orta koymuş oldu. İkinci maçta olduğu gibi bu maçta da erken aksiyonun başladığı koridor alt koridor oldu. K1ra üçüncü dakikada alt koridora düzenlediği başarılı baskınla Kalista’yı düşürerek ilk kanı aldı. TV erken oyunda alt koridora baskı yapmayı tercih etti ve Rumble’nin alt koridora attığı ışınlan ile birlikte iki skor çıkararak Lastwolf’u oyundan düşürmeye çalıştı. Orta oyunda iki takımda Baron için yaptıkları oyunda etkili sonuçlar elde edemedi. İki takımda Baron üzerinde hakimiyet kurmaya çalıştı fakat iki takımda doğru kararları vermekte oldukça zorlanarak birbirlerine bireysel skorlar verdiler. Yirmi beşinci dakikadan kırk üçüncü dakikaya kadar süren Baron etrafındaki başarısız oyundan iki takımda vazgeçerek orta koridorda takım savaşına başladı. CLK’in Ezreal ve Karma’yı düşürmesiyle üstün duruma geçtiği takım savaşında TV geri çekilen taraf oldu. CLK kırk altıncı dakikada yaptığı kuşatmayla orta koridor inhibitörünü açarak Nexus’u yıkmayı başardı ve serinin üçüncü maçından galip ayrıldı.

Çilekler 3-1 Team Vulture

Serinin son maçında iki takımda üst koridor havuzunu oldukça daraltan yasaklamalar yaptı. Yapılan yasaklamalarla neredeyse seçilebilecek üst koridor şampiyonu kalmazken, CLK profesyonel sahnede son zamanlarda görmeye başladığımız Kled’i seçti. TV yapılan düzenlemelerle zayıf bir hale gelen Mao’kai’yi üst koridorda tercih ederken nişancı rolünde de Lucian’ı alan taraf oldu. Oyunun ilk kanı K1ra’nın alt koridora düzenlediği baskınla Lastwolf’un düşmesiyle TV’de kaldı. Harita üzerinde erken oyunda başarılı rotasyon yapan CLK, onuncu dakikada üst koridordan ilk kule altınını ve devamında da ikinci kuleyi düşürmeyi başardı. Üçüncü oyunda harika bir makro oyun sergileyen CLK, TV’nin üst koridorda kurduğu baskıyı orta koridordan kuleye çevirmeyi başladı. Yirmi üçüncü dakikada Baron’a başlayan TV’ye cevap veren CLK başlayan takım savaşında umuut’u erken kaybetse de Lastwolf’un sergilediği kusursuz Ezreal performansıyla dörtte dört ardından katliam alarak Baron’un sahibi oldu. Yirmi yedinci dakikada Baron güçlendirmesiyle kuşatma yapan CLK başlayan takım savaşında dört skor çıkararak serinin dördüncü maçında durumu 3-1’e getirerek Yükselme Ligi Finalleri’ni üçüncü olarak tamamladı.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir