mix

Fortnite, mobilde 90 günde 100 milyon dolar kazandı

Mobil uygulama bloğu Sensor Tower’ın haberine göre Fornite, iOS platformlarında üç aylık süre zarfında 100 milyon dolar barajını aştı. 

Bu rakam, mobil oyun dünyasına baktığımızda Fornite’ı önemli bir konuma getiriyor. Son iki yıla baktığımızda dünyayı kasıp kavuran Battle Royale oyunu Honor of Kings/Arena of Valor, Clash Royale ve Knives Out gibi devlerin yanında kendisine yer buldu.

Oyun, doksan günde Honor of Kings’in kazandığının üç katını kazandı. Fakat oyun Clash of King’in 154 milyon dolarlık kazancını geçemedi. Elbette oyunun şu anda sadece iOS platformlarında oynanabildiğini de belirtmek gerekiyor.

Fortnite’ın 100 milyon dolar baremine ulaşması için sadece 90 gün gerekti. Knives Out buraya 173 günde, Honor of Kings ise bu noktaya 179 günde geldi. Clash Royale bu kilometre taşına 51 günde ulaştı.

Sensor Tower analist Randy Nelson, “Battle Pass satışlarını bir kenara koysak dahi Fornite’ın mobildeki momentumunun önüne geçilebilir gibi değil.” yorumunu yaptı. Fortnite’ın en büyük rakibi PUBG ise sadece 60 günde 5.2 milyon dolar kazanabildi.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir