League of Legends League of Legends Haberleri

1907 Fenerbahçe eSpor resmi olarak duyuruldu

Geçtiğimiz mevsim League of Legends arenasına gireceği duyurulan Fenerbahçe, 1907 Fenerbahçe Derneği ile eSpor faaliyetlerini yürütmek üzere anlaşarak Şampiyonluk Ligine adım attı. SuperMassive TNG’nin ŞL’deki yerini satın alarak lige giriş yapan takım, 1907 Feberbahçe eSpor adı altında mücadele edecek.

Ülkemiz adına League of Legends’ın gelişimi hızla sürüyor. Beşiktaş’ın önderliğinde başlayan büyük spor kulüplerinin eSpor’a giriş yapma geleneği Avrupa’da Schalke 04, Valencia, Manchester City gibi futbol takımları ile devam etmiş, Amerika’da ise Philadelphia 76ers, Sacramento Kings gibi basketbol kulüpleri ve Rick Fox ile Shaquille O’Neal gibi basketbol isimleri ile daha da büyümüştü. Son olarak geçtiğimiz mevsim eSpor’a giriş yapacağını açıklayan Fenerbahçe Spor Kulübü de 1907 Fenerbahçe Derneği ile anlaşarak Şampiyonluk Ligi’ne adım attı.

Geçtiğimiz mevsim Yükselme Ligi’nde mücadele eden ve ÇİLEKLER’i eleyerek Şampiyonluk Ligi’ne yükselen SuperMassive TNG’nin haklarını satın alan takım lige de böylelikle hızlı bir giriş yapmış oldu. Henüz kadrosu hakkında herhangi bir açıklama bulunmayan 1907 Fenerbahçe’nin SUP TNG oyuncularından bir kısmını kadroda tutması bekleniyor.

1907 Fenerbahçe eSpor takımının League of Legends sahnesine adım atması ülkemizdeki sahne adına da büyük önem taşıyor. League of Legends dışında CS:GO, FIFA, Dota2 ve Wolfteam takımı kurmayı da amaçlayan kulübün ülkedeki çeşitliliği arttıracağı ve rekabet ortamını kızıştıracağını söylememiz mümkün.

Takımın yöneticiliğini başarılı girişimci ve derneğin yönetim kurulu üyesi Sina Afra üstlenirken, takımın menajerliği ise Emre Aksoy tarafından yürütülecek. Resmi duyuru sonrası kendisine görüşlerini sorduğumuz Sina Afra da “Ocak 2017’den itibaren League of Legends Türkiye Şampiyonlar ligine katılacağız. Güzel rakiplerle, dişli bir ligde elimizden gelen mücadeleyi vermeye hazırız. Hedeflerimiz heyecanımız kadar büyük.” sözleri ile duygularını ifade etti.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir