mix

Activision ve YouTube 160 milyon dolara anlaştı

Oyun yapım şirketi Activision Blizzard, oyunlarının yayınları için medya devi Youtube ile 160 milyon dolara anlaştı.

Sports Business Journal’in haberine göre, Activision Blizzard Esports ve YouTube arasındaki medya hakları anlaşması üç yıl için 160 milyon dolar civarında. Firmanın oyunu olan Call of Duty League’in başlangıcından önce Google ve Activision Blizzard tarafından açıklanan ortaklık, Call of Duty, Overwatch ve Hearthstone yayın haklarını içeriyor. Sports Business Journal’ın kaynaklarına göre, önümüzdeki günlerde  Google ve Activision Blizzard arasında daha büyük stratejik iş birlikleri olacak.

90’dan 160’a

Activision Blizzard, Youtube’dan önceki 2 senede Twitch ile anlaşma imzalamıştı. Bu anlaşma sadece  Overwatch Ligi yayın hakları için yapılmıştı. Anlaşmanın bedelinin iki yıl boyunca 90 milyon dolar değerinde olduğu bildirilmişti. 160 milyon dolarlık anlaşmanın büyük bir payının Overwatch’a ayrıldığı tahmin ediliyor. Overwatch liginde 20 takım bulunuyor. 27 hafta süren lig Fransa’nın başkenti Paris haricinde genellikle Amerika’nın farklı bir şehrinde oynanıyor. Overwatch’tan sonraki büyük pay ise Call of Duty. 8 Şubat’ta başlayan Call of Duty liginde 12 takım mücadele ediyor. Lig 2 haftada bir genellikle Amerika’nın farklı şehirlerinde oynanıyor. Overwatch’ta olduğu gibi, lig yalnızca bir hafta Amerika dışına çıkıyor ve Londra’da oynanıyor. Anlaşmanın en küçük payı ise Hearthstone’dan geliyor. Hearthstone Masters adı altında oynanan lig 6 elemeden oluşuyor. Elemeleri kazanan oyuncular Grandmasters liginde finalde karşılaşıyor.

160 milyon dolarlık anlaşma, reklam satışları ve görüntüleme hedefleri için teşvik edici ligler oluşturulmasını içeriyor. Anlaşma sayesinde liglere ve takımlara daha fazla ödeme yapılmasına olanak sağlanacağı da bildirildi.

administrator
çok oynar bazen yazar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir