Dota 2 mix

Geek Fam Dota Summit 11’e katılma şansını kaçırabilir

Geek Fam, yaklaşık 10 gün sonra başlayacak ESL One Hamburg’a vize problemlerinden dolayı katılamayacak. Organizasyonun Dota Summit 11 için durumu henüz kesin değil.

Vize problemleri can yakmaya devam ediyor. Geçtiğim sene özellikle League of Legends ve CS:GO turnuvalarında Türkiye’den organizasyonların da bu tarz problemlerden dolayı mağdur olduğunu görmüştük.

Almanya’nın Hamburg şehrinde düzenlenecek ESL One Hamburg’a bölge turnuvaları aracılığıyla katılmaya hak kazanan Geek Fam ekibi, dün attıkları tweet ile etkinliğe vize problemlerinden dolayı katılamayacaklarını belirttiler. Bu gelişmeden sonra organizasyonun Dota Pro Circuit’in ilk Minor etkinliği olacak Dota Summit 11’i de kaçırma olasılığı gündeme geldi. ABD’nin Los Angeles şehrinde gerçekleşecek Minor 7 Kasım’da başlayacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Geek Fam, “Gelecek Dota Summit 11’e katılmak için ABD vizelerimizi garanti altına almaya çalışıyoruz. Gelecek gelişmeler için takipte kalın” açıklamalarında bulundu.
Bu arada ESL, ESL One Hamburg’a Geek Fam’in katılamaması dolayısıyla oluşan boş slotun Alliance tarafından değerlendirileceğini açıkladı. ESL, başka bir SEA bölgesi takımının çağırılmasının yine vize problemlerine yol açabileceğini belirtti.

Dünya genelinde espor organizasyonlarının vize problemleri maalesef devam ediyor. Bir takımının vize problemlerinden dolayı turnuvalara katılamaması veya oyuncularını turnuvaya getirememesi gerçekten çok üzücü. Son gelişmelerle beraber Alliance’ın da içlerinde bulunduğu 12 takımın mücadele edeceği ESL One Hamburg 25-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir