FIFA

Gamecell, FIFA 17 Türkiye Şampiyonası düzenliyor

Sektöre girdiğinden beri farklı oyunlarda çeşitli turnuvalar ile espora destek veren Gamecell, FIFA 17’nin Türkiye’deki tüm resmi espor turnuvalarını düzenleme hakkını aldı. Yeni anlaşma neticesinde, final maçları 3 Şubat günü Gaming İstanbul Fuarı’nın ana sahnesinde büyük finali oynanacak FIFA 17 Türkiye Şampiyonası da gerçekleştirilecek.

EA Sports ile Gamecell ortaklığında düzenlenecek FIFA 17 Türkiye Şampiyonası’nın ilk ayağı, PlayStation ve Xbox platformlarından katılımcıları kabul edecek. 15-29 Ocak tarihleri arasında oynanacak online elemelerin ardından iki konsol platformundan da 16 olmak üzere toplam 32 katılımcı finalde mücadele etmeye hak kazanacak. PlayStation ve Xbox’ta sekizer oyuncu davet usulü ile finalde yarışma şansı elde ederken, kalan sekizer oyuncu online elemeler sonrasında finaldeki yerini alacak. Final mücadelesi ana sahnede GIST katılımcılarının önünde oynanmasının dışında Twitch üzerinden de canlı yayınlanacak. FIFA 17’de finale kalan dört takım, Vainglory ve League of Legends finallerinden önce şampiyonluk için yarışacak.

Toplamda 15,000 TL ödülü bulunan FIFA 17 Türkiye Şampiyonası’nda Xbox ve PlayStation şampiyonları 5,000, ikinciler de 2,500 TL’lik ödülün sahibi olacak. Enteresan bir dipnot olarak ise online maçların sunuculuğunu Sabri Ugan üstlenirken, GIST’teki büyük finalde canlı anlatımda Ertem Şener ve yorumda da Ahmet Çakar yer alacak. Ek olarak özel ödüller de hem fuar katılımcılarına, hem de yayını Twitch üzerinden takip edenlere dağıtılacak.

Gamecell ve EA Sports, Gaming İstanbul Fuarı’ndaki finalin ardından Hivefest kapsamında FIFA 17 Şampiyonası’nı tüm Türkiye’ye yayacak ve farklı turnuvalar da düzenleyecek.

 

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir