FIFA

RSC Anderlecht , FIFA oyuncusu aradığını duyurdu

Belçika’nın en büyük futbol kulüplerinden Royal Sporting Club Anderlecht, yeni kuracakları espor takımı için FIFA oyuncusu aradıklarını açıkladı.

Resmi internet sitesinden bir form yayınlayan RSC Anderlecht, 2017 yılında kulübü temsil edecek profesyonel FIFA oyuncusu aradıklarını, ilgilenen adayların kişisel bilgilerini kendilerine ulaştırması gerektiğini duyurdu. Takım yönetimi yaptığı açıklamada, Belçika’nın espora giren ilk kulübü olmaktan gurur duyduklarını, Nisan ayının son haftasında 250’den fazla esporcunun katılacağı bir turnuva düzenleyeceklerini ve burada başarılı bir performans ortaya koyan oyuncuların, her yıl düzenlenen RSCA taraftar gününde gösteri maçı yapacaklarını belirtti.  Yazıda PSG, Manchester City, Valencia, Ajax, Legia Warshaw ve Schalke 04 gibi espora daha önce giren takımlardan da bahseden kulüp, bu efsanevi takımların yanına eklenecek olmaktan gurur duyduklarını dile getirdi.

Elemeler sonucunda seçilen kişi kulüp tarafından resmi bir açıklama ile kamuoyuna tanıtılacak. 2017-2018 sezonu için takımla resmi kontrat yapacak olan bu oyuncu, kulübü ulusal ve uluslararası turnuvalarda temsil etme şansını elde edecek. Resmi internet sitesinde yer alan online forma buradan ulaşabilirsiniz.

Görüldüğü üzere espor sahnesine giren futbol ve basketbol gibi branşlarla üne kavuşmuş takımların sayısı gitgide artıyor. Hızla büyüyen bu alanda pastadan pay almak isteyen şirket ve kulüpler ya sponsorluk anlaşması imzalıyorlar, ya da bir takım satın alıyorlar. Son zamanlarda Audi, Visa gibi markaların sponsorluk anlaşması yaptıklarını, AS Roma’nın FIFA ile espora girdiğini ve Neymar’ın da takım satın alan yıldızlardan biri olmak istediği haberlerini okuduk. Bu hızlı büyümenin nerelere varacağını ise önümüzdeki yıllarda daha net göreceğiz.

espor yazarı, avukat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir