Death Stranding, bilgisayarlara çıkışını gerçekleştirdi mix

Death Stranding, bilgisayarlara çıkışını gerçekleştirdi

Hideo Kojima’nın, oyun dünyasını ikiye bölen yapımı Death Stranding, bugün itibariyle bilgisayarlara çıkışını yaptı.

Bilgisayarların sahip olduğu oyun yelpazesi giderek genişlemeye devam ediyor. PlayStation’a özel olarak çıkan yapımlar gün geçtikçe bilgisayarlarda da oynanabilir hale geliyor. Bu yıl içerisinde Heavy Rain, Beyond: Two Souls, Detroit: Become Human ve Persone 4’ün, PC’lere çıkış yaptığını görmüştük. Bu kervana katılan son oyun, Hideo Kojima’nın kafa karıştırıcı eseri Death Stranding oldu.

İsmini oyun dünyasına, Metal Gear Solid serisi ile bir daha silinmemek üzere kazıyan Hideo Kojima, medyatik olarak en bilinir oyun tasarımcılarından. Konami ile yaşadığı kavga sonrasında teknoloji devi Sony ile anlaşan Kojima, oyuncuları büyük bir beklenti içerisine sokmuştu.

Sony’e geçişinden kısa bir süre sonra, üzerinde çalıştığı yapım olan Death Stranding’in duyurusu yapılmıştı. The Walking Dead’deki Daryl Dixon rolü ile ünlenen Norman Reedus’u barındıran tanıtım videosu, oyuncuların kafasını karıştırmaktan başka bir işe yaramamıştı. Resmen, oyun çıkışını yapana kadar oyuncuların hiçbirisi tam olarak ne deneyim edeceklerini bilemediler.

Yapım, çıkış yaptığında ise oyuncular genel olarak ikiye bölündü. Bir kesim, oyunun gerçekten başarılı bir hikaye anlatımına sahip olduğunu vurgularken diğer kesim sadece bir yürüme simülasyonu oynadığını söylüyordu. Oyunun çıkışının üzerinden aylar geçmiş olmasına rağmen oyun dünyası halen daha ortak bir kanıya varabilmiş değil.

Death Stranding bugün itibariyle hem Steam hem de Epic Games Store üzerinden satın alınabilir durumda. Yapım, iki oyun satış platformunda da 399 Türk Lirası’ndan satılıyor. Oyunun Steam sayfasına şuradan, Epic Games Store sayfasına ise şuradan ulaşabilirsiniz.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir