Stray, PlayStation'da 4 Milyon Kullanıcıyı Geçti mix

Stray, PlayStation’da 4 Milyon Kullanıcıyı Geçti

Bir sokak kedisi olan Stray, çürümekte olan bir şehrin ortasında bir başına. BlueTwelve Studio tarafından geliştirilen ve Annapurna Interactive tarafından Temmuz ayında yayınlanan oyun PlayStation’da 4 milyon kullanıcıyı geçti.

Stray, çürümekte olan bir siber şehrin neonlarla dolu sokaklarında, kasvetli, köhne ve tekinsiz bölgelerinde geçen bir üçüncü şahıs kedi macera oyunudur.
Stray, çürümekte olan bir siber şehrin neonlarla dolu sokaklarında, kasvetli, köhne ve tekinsiz bölgelerinde geçen bir üçüncü şahıs kedi macera oyunudur.

Oyun, ilk olarak 2020 yılında duyurulmuştu. Merakla beklenen oyun bazı gecikmelerin ardından 19 Temmuz 2022’de PlayStation 4PlayStation 5 ve Windows için yayınlandı. Sanatsal tasarımına, kedi oynanışına, anlatısına, orijinalliğe ve platform oluşturma öğelerine yönelik özel övgü ile genel olarak olumlu eleştiriler aldı. Oyun lansmanından kısa bir süre sonra, yayıncı Annapurna Interactive’in, Steam’deki eşzamanlı oyuncular rekorunu kırdı.

Yayıncıların ve YouTuberların İlgisini Çekti

Oyun hem ülkemizde hem Dünya genelinde Twitch üzerinde yayın yapan veya YouTube’a içerik üreten pek çok kişinin ilgisini çekti. Ülkemizde PqueeN, HUGOLA, Easter Gamers TV olmak üzere yayınlarında ve videolarında oyunu oynadılar.

Stray Ödüllere Doymuyor

Stray yayınlandıktan kısa bir süre sonra aldığı ödüller ile de adından söz ettirdi. Oyun dünyasının Oscar’ı sayılan, her sene düzenlenen ve çeşitli kategorilerde oyunların, oyuncuların, stüdyoların vb. ödül kazandığı The Game Awards 2022’de En İyi Bağımsız Oyun ve En İyi Çıkış Yapan oyun ödülü alan Stray, 2022’ye damgasını vurdu. Oyun hakkında daha fazla bilgi edinmek ve satın almak için bu linki ziyaret edebilirsiniz.

 

Steam Yılbaşı İndirimleri’nden Alınabilecek 5 Oyun haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

administrator
çok oynar bazen yazar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir