League of Legends

TBF 2017’de alt koridorlar: Padden ve Japone vs Zeitnot ve Rogu

2017 Yaz Mevsimi’nin son karşılaşmalarının oynanacağı TBF 2017’ye iki gün kala bu nefes kesecek mücadeledeki koridorların nabzını tutmaya devam ediyoruz.

Ligi ilk sırada bitiren 1907 Fenerbahçe Espor ve ikinci sırada bitiren BAUSuperMassive’in kozlarını paylaşacağı karşılaşma öncesinde üst koridor, orman ve orta koridoru değerlendirmiştik. Şimdi ise sırada iki takımın da normal sezon boyunca ön plana koyduğu alt koridor var. Tank metasıyla beraber iyice hiper taşıyıcılara yönelen ve takımlarının hasar potansiyelinin büyük kısmını bulunduran alt koridorda heyecan dorukta olacak.

2017 yılına çaylak olarak başlayan ve takıma geldikleri andan itibaren her maç daha üst seviyeye çıkmayı başaran padden ve japone ikilisiyle daha önce Dark Passage’da da beraber oynamış ve ligin en tecrübeli isimleri arasında yer alan Zeitnot ve Rogu’nun mücadelesinde üstün çıkan taraf tecrübe mi yoksa gelişme mi olacak hep beraber göreceğiz.

Padden ve Japone: Usta Çaylaklar

Geçtiğimiz sezondan bu yana çok büyük yol kat eden padden ve japone ikilisi bu süreç içerisinde uyumlarını da giderek arttırdı. Sezonu 5.7’lik güzel bir KDA oranıyla bitiren ve nişancılar arasında bu alanda ikinci olan padden takımında tam anlamıyla taşıyıcılık görevini üstlenirken, japone ise 4.9’luk KDA’siyle destekler arasında üçüncü oldu ve sezon boyunca yaptığı asistlerle göz doldurdu. En çok Caitlyn, Xayah ve Kalista tercihlerinde bulunan padden, Kalista’yla çıktığı altı maçın hiçbirini kaybetmedi ve bu şampiyonla 9.4 gibi harika bir KDA oranı elde etti. Japone ise daha çok Karma, Thresh, Zyra ve Rakan tercihlerinde bulundu.

İkilinin en önemli özelliği koridor aşamasında neredeyse her maç rakiplerine bir şekilde üstünlük kurması ve Move’un alt koridora gerçekleştirdiği baskınları çok iyi değerlendirmesi. Genellikle koridor aşamasını rahat geçiren şampiyonlar seçen padden, bu sayede rakip nişancı üzerinde iyi baskı kurabiliyor. Padden ve japone, Thaldrin’in güzel ışınlan kullanımlarından da iyi beslendi ve tüm bu faktörler sayesinde mevsim boyunca başarılı bir görüntü çizdi. İkilinin önündeki en büyük engel ise daha önce seyirci karşısında hiç oynamamış olmaları ve genel olarak tecrübe eksikliklerinin bulunması. Bu da heyecanlanmalarına ve normalde yapmayacakları hatalar yapmalarına neden olabilir.

Zeitnot ve Rogu: Tecrübe ve Uyum

Sezonun büyük bir kısmında Tolerant’la oynayan ve uyum konusunda sıkıntılar çeken Zeitnot, iyi bir performans gösterse de geçtiğimiz mevsimin biraz gerisinde kaldı. Ancak bu sıkıntı, birkaç hafta önce Rogu’nun takıma gelişiyle bir anda çözülmeye başladı. Tabii ki bunun en büyük sebebi Zeitnot ve Rogu’nun daha önce Dark Passage alt koridorunda beraber oynamış ve önemli başarıları imza atmış olması. Zeitnot, sezon başından beri 4.2’lik bir KDA oranıyla oynadı ve takımının hasarının %30’unu çıkararak bu alanda ligde üçüncü oldu. Hiper taşıyıcıları büyük bir beceriyle oynayan ve repertuarında pek çok şampiyon barındıran Zeitnot, geçtiğimiz sezon en çok Caitlyn, Xayah ve Kog’Maw tercihlerinde bulundu. Kog’Maw ve Xayah ile oynadığı toplamda 9 karşılaşmada hiç yenilmeyen Zeitnot Xayah ile 11.5 gibi muhteşem bir KDA oranı elde etti. Rogu’nun sezon istatistiklerine baktığımızda karşımıza çıkan tablo tatmin edici olmayabilir ki bunun en büyük sebebi kendisinin Galakticos’ta geçirdiği sıkıntılı dönem. Sezon geneline bakıldığında 4.0 gibi bir KDA oranıyla tüm destekler arasında dördüncülük gibi ortalama bir performans gösteren Rogu, BAUSupermassive’de oynadığı maçlarda ise sezon içinde 6.8, playofflarda ise 4.5’lik bir KDA oranıyla oynadı. En büyük gelişimi ise skora katkısını %60 bandından %80 bandına çıkarması oldu.

Bu ikiliyi tehlikeli kılan asıl özellik iki oyuncunun da çok tecrübeli olması ve bu tecrübenin büyük kısmını beraber oynarak kazanmış olmaları. Seyirci önünde oynamaya ve büyük maçlara son derece alışık olan Zeitnot-Rogu ikilisinin bu konuda bir sıkıntı çekmeyeceği aşikar. Ancak Fenerbahçe alt koridoru karşısında başarılı bir performans sergilemeleri biraz Stomaged’in karşı baskınlarına da bağlı, zira Move’un alt koridora baskın yapmayı sevdiği artık bilinen bir gerçek.

Her şey bir yana alt koridorda başlayan çoğu savaş sadece alt koridorla bitmez. Üst koridordan gelecek ışınlanlar ve Orta koridordan gelecek roamlarla ibre beklenmedik bir anda iki takıma da dönebilir. Dünya LoL sahnesinde sık sık rastladığımız dört kişilik alt koridor baskınlarına TBF 2017’de de rastlamamız neredeyse kesin. Fenerbahçe ise bu tarz baskınlar konusunda bir hayli iyi bir takım. Tehlike anlarında alt koridorda çoğalmayı çok iyi başaran FB tam dişine göre bir rakip buldu. Makro oyunu okuma ve baskınlara yanıt verme konusunda bize güzel anlar izleten SUP’un bu başarısını cumartesi günkü seri boyunca da göstermesi gerçekten büyük önem taşıyor. Hiper taşıyıcıların varlığı, bu taşıyıcıların geç oyuna etkisi, takım savaşına dönüşen baskınlar, ejder kontrolü ve erken oyunda kazanılabilecek avantajlar düşünüldüğünde TBF 2017’nin kilit noktası alt koridor olacaktır. Bu kilidi açacak anahtarlar ise oyun içi tercihleriyle padden ve Zeitnot’ın, harita ve baskınları okumadaki becerileriyle de Japone ve Rogu’nun elinde. Ancak her iki takımın da orman baskınlarını ve ışınlan avantajlarını iyi kullanması ve alt koridor üstünlüğünü ele almak konusunda gerekli adımları atması gerekiyor. Aksi takdirde kaybedilen ejderha kontrolü ve beslenen hiper taşıyıcılar iki takımın da korkulu rüyası olabilir.

Kazanma şartı olarak SUP’un uzun bir süredir izlediği “Zeitnot’u koru” taktiğine devam etmesi ve takım savaşlarında pozisyon alma konusunda ligimizin belki de en iyi nişancısı olan yıldızını kollaması gerekiyor. FB’nin ise Zeitnot’un ölümcül gücüne ulaşmaması için gerekli adımları atması ve ortaya çıkabilecek kıvılcımları Move ve harita üstünde baskı kurmayı çok seven Frozen’ın yardımıyla yangına dönüşmeden söndürmesi şart.

Haberimizi sonuna kadar okuyarak gerçek bir takipçi olduğunu kanıtladığın için teşekkürler. TBF 2017’ye bilet kazanma şansı yakalamak için Facebook sayfamızdaki haber iletisinin altına geçen seneki şampiyonun ismini yorum olarak bırakman yeterli. Gün sonunda yapacağımız çekilişle büyük finali yerinde izleme şansını elde edebilirsin.

Mütercim Tercümanlık öğrencisi, Overwatch ve League of Legends takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir