League of Legends League of Legends Haberleri

2017 Kış Mevsimi Finali: SUP-CRW

Şampiyonluk Ligi’nde 2017 Kış Mevsimi şampiyonu bugün belli oluyor. Yarı Final’de rakiplerini geçerek KMF’ye ismini yazdıran SuperMassive eSports ve Oyunfor.Crew ekipleri, şampiyon olarak 2017 MSI’ya katılma adına nefes kesen bir mücadele verecek.

Lig aşamasını oldukça iyi bir şekilde tamamlayan SuperMassive, Yarı Final’de 1907 Fenerbahçe Espor’u 3-1 ile geçerek iddiasını devam ettirirken, Oyunfor.Crew ise önce Galakticos’u, ardından ligi ikinci bitiren Team AURORA’yı geçmeyi başardı ve finale yükseldi. Karşılaşmaların kısa özeti şu şekilde:

Oyunfor.Crew 0-1 SuperMassive eSports

2017 KMF mücadelesinin ilk maçında iki takımdan da oldukça ilginç seçimler izledik. CRW ekibi gözü kapalı bir şekilde ilk rotasyonda LeBlanc ve Camille seçimlerinde bulunurken, SUP ise ikinci rotasyonda CRW destek havuzuna odaklanmasından ötürü Taric tercihini gerçekleştirdi. Oyunun ilk dakikaları başa baş geçti. Eşitlik ise ormancıların üst koridora yaptığı baskınla bozuldu. Stomaged’den daha hızlı davranan Mojito ilk kanı CRW’a kazandırmayı başarsa da karşı baskın zamanlamasını iyi gerçekleştiren Stomaged dönüş skorunu aldı. LeBlanc’a Işınlan tercihinde bulunan Godbro, bu seçimin karşılığını alt koridordaki takım savaşında aldı. Buradan iki skor çıkarna CRW, ardından alt koridor kulesini alarak Caitlyn-Karma ikilisini üst koridora gönderdi. 19. dakikada orta koridordaki takım savaşında Mojito büyük bir hata yaparak SUP’a iki skor verirken, bu dakikaya kadar avantajı elinde tutan ekip SUP’a harita üstünlüğünü kaptırdı. Oyun 25. dakikaya kadar sakin geçti. Orta koridorda Caitlyn ile kule almaya çalışan Wendelbo, Ashe ultisine yakalandı ve SuperMassive, 4v5 avantajını iyi kullanarak Baron güçlendirmesini ele geçirdi. Bu noktadan sonra hızlı oyunu çok iyi oynadığını bildiğimiz SuperMassive güçlendirmeyi çok iyi kullandı ve 3 dakika sonra maçı tamamlayarak seride 1-0 öne geçti.

SuperMassive eSports 1-1 Oyunfor.Crew

Serinin ikinci maçında SUP’un Graves tercihine karşın CRW’un Kennen’i seçtiğini gördük. Metanın en güçlü şampiyonlarından birisi olan Graves, erken oyunu domine etmeyi seven Stomaged’in ellerinde harika bir iş çıkardı. İlk dakikalarda yapmış olduğu her baskından skorla ayrılan Stomaged, SUP’a büyük bir avantaj sağlamasına rağmen karşılaşmanın klasik bir ARAM’a dönüşmesi bu avantajın Vadi’ye gerektiği gibi yansımasını engelledi. Mevsimin belki de en kanlı ve çatışmalı mücadelesini izledik. Sürekli olarak takım savaşı üzerinden dönen mücadelenin kırılma noktası Baron oldu. Her iki takım da fazlaca hata yaptı ve rakibine avantaj verdi. 33. dakikadaki Baron savaşı ise maçın kısa bir süre içinde biteceğinin habercisiydi. Naru’nun hatası SUP’a 4 skora mal oldu ve CRW, güçlendirmeyi aldıktan sonra üst koridordaki savaşı da kazandı. 43. dakikada maçı tamamlayan ekip seriyi 1-1’e getirdi ve şampiyonluk yolunda ben de varım dedi.

Oyunfor.Crew 1-2 SuperMassive eSports

Serinin ikinci maçında da iki takımın oldukça iyi kompozisyonlar kurduğunu gördük. CRW ekibinde GodBro bir kez daha favori şampiyonu Taliyah’ı tercih ederken, SuperMassive ise yine Graves’in yanına Ezreal-Karma alt koridoru aldı. Tıpkı ikinci maçta olduğu gibi bu karşılaşmada da Graves, erken oyunda terör estirdi. Maçın geneli boyunca proaktif olmaya çalışan ve Taliyah ultisi ile Fizz Işınlan’ını savaş başlatmak için kullanan CRW, bunda birçok kez başarılı oldu. Fakat SUP oyun disiplinini bozmayarak skor vermesine rağmen haritanın diğer köşelerinde görevleri yapmaya devam etti. 15. dakikada Fabfabulous’un alt koridora kullandığı Işınlan SUP adına 3 skor ile sonuçlanırken, takım kısa bir süre içerisinde harika kartopu olarak alt koridordaki iki kuleyi de aldı. 20. dakikada Zeitnot Baron önünde kötü pozisyon alarak rakibine skor vermesine rağmen SuperMassive geri dönüşte 2 skor almayı başardı. Bu skorların ardından 21. dakikada Baron alan SUP, bir kez daha elinde avantaj olduğunda neler yapabildiğini gösterdi. Maçın kopma noktası ise 23. dakikadaki Alev Ejderi savaşıydı. Burada dağınık kalan ve iki skor veren SUP, Orianna ultisi ile pozisyon avantajını sağladı, ardından Graves’in ultisi ile skorları topladı. 5 skor çıkaran SUP, alt koridordan 27. dakikada bir kez daha rakibini katletti ve seride 2-1 öne geçti.

SuperMassive eSports 3-1 Oyunfor.Crew

Serinin son karşılaşmasında SUP ekibi Ashe-Zyra alt koridorunu tercih ederken, CRW yine orta koridora LB ve üst koridora ilk defa yasaklanmayan Shen’i aldı. Tahmin edilebileceği üzere SUP alt koridoru Lucian-Thresh ikilisine karşı erken oyunda harika bir performans sergiledi. İlk kan 8. dakikada CRW’a giderken, Mojito 10. dakikada orta koridoru yanında olmamasına rağmen rakip ormana daldı ve Elise’e skor verdi. CRW’da LeBlanc yine etkileyici bir oyun ortaya koydu ve büyük bir kartopu oldu. Fakat SUP, yine oyun disiplinin bozmadı ve skor vermesine rağmen harita görevlerine odaklanarak sürekli kule yıktı. Karşılaşmada sürekli skor takasları yaşandı. Fakat maçın kırılma noktası SUP’un 27. dakikadaki Baron yemlemesiydi. Buradan dört skor çıkaran SUP, güçlendirmeyi de aldı ve oyunun kontrolünü tamamıyla eline geçirdi. 30. dakikada alt koridor inhibitörü açan takım, 33. dakikada orta koridorda beş skor aldı ve maçı tamamlayarak 2017 Kış Mevsimi Şampiyonu oldu.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir