mix

Eski UFC şampiyonu Ronda Rousey Facebook Gaming ile anlaştı

Efsane karma dövüş sanatçısı (MMA) ve eski UFC kupasının sahibi Ronda Rousey, Facebook’un Facebook Gaming platformunda yayın yapacak.

“Rowdy” lakabı ile bilinen kadın dövüşçü, kariyerinde bir çok başarıya imza atan, zamanında adından oldukça söz ettirmiş bir isim. 2008  Yaz Olimpiyatları’nda Judo dalında altın madalyayı ülkesine götürerek bunu ilk defa başaran Amerikalı kadın sporcu oldu. Strikeforce şampiyonluğu da bulunan 33 yaşındaki Ronda, sonraki adresi olarak UFC’yi seçti ve 2012’de anlaşmaya vardılar. UFC’de dövüştüğü bir buçuk yıllık süreçte hiç kimseye yenilmeyerek tam anlamıyla bir efsane haline gelen sporcu, tarihin ilk Kadınlar UFC Şampiyonu oldu. Ronda bu kemeri hala elinde en uzun süre tutan sporcu rekoruna sahip.

Dövüşlerinde bitirici hamle olarak yaptığı “Armbar” hareketiyle tanınan sporcu, UFC Hall of Fame’e de seçilen ilk kadın sporcu oldu. 2018 yılında  WWE ile anlaşarak profesyonel güreş kariyerine başlayan sporcu orada da boş durmadı. SummerSlam 2018’de Alexa Bliss’i ünlü Armbar hareketiyle yenerek güreş alanında ilk kemerini kazanmış oldu.

Bunun dışında Ronda oyunculuk ve yazarlık  da yaptı. “Cehennem Melekleri 3, Hızlı ve Öfkeli 7, Mile 22” filmlerinde de rol aldı. Ayrıca ünlü güreşçinin “My Fight / Your Fight” adlı bir kitabı da vardır.

Şimdi de yayıncılık kariyerine başlayan Ronda, platform olarak Facebook Gaming’i seçti.

Attığı tweet ile bu gelişmeyi hayranlarına bildiren Ronda, ilk yayınını 18 Şubat’ta yapacak ve elde edilen tüm gelirler Avustralya’daki orman yangınları için bağışlanacak.

Hobileri müzik dinlemek ve espor olan sıradan birisi \m/.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir