League of Legends 2015 Dünya Şampiyonası, C grubunun maçları ile devam ediyor.Her gün bir grubun maçlarını tamamlayacağı 2. hafta karşılaşmaları ile çeyrek finale çıkan takımlar belli olacak.
Dün oynanan A grubu şampiyonları büyük sürprizlere sahne olmuştu. Grubun favorilerinden olan Counter Logic Gaming, çıktığı hiçbir maçı kazanamazken turnuvaya veda etmek zorunda kaldı. Öte yandan Wild Card turnuvasından gelen ve Dünya Şampiyonaları’nda performans gösteren en iyi Wild Card takımı olarak görülen Pain Gaming, turnuva tarihinde birden fazla zafer alabilen ilk takım oldu. Özellikle de takımın turnuva boyunca performansını istikrarlı bir biçimde yükseltilmesi, Brezilya’nın turnuvaya direk olarak gitmesi konusunda tartışmaları başlattı. Grubun sürprizi ise “dark horse” denilen Flash Wolves oldu. Birincilik maçında KOO Tigers’ı etkileyici bir şekilde yenen takım, beklentileri karşılamakla kalmayıp herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Özellikle de ormancı Karsa ve orta koridor oyuncusu Maple’ın performansı göz kamaştırdı.
Dünya Şampiyonası’nda 2. hafta 2. gün maçlarının programı ise şu şekilde:
- 15:00 SK Telecom T1-Edward Gaming
- 16:00 Bangkok Titans-H2K Gaming
- 17:00 Bangkok Titans-Edward Gaming
- 18:00 H2K Gaming-SK Telecom T1
- 19:00 Edward Gaming-H2K Gaming
- 20:00 SK Telecom T1-Bangkok Titans
SK Telecom T1 – Edward Gaming
Şampiyonanın en iyi iki takımı olarak gösterilen SKT ve EDG’nin karşılaşması, SKT’nin zaferi ile sonuçlandı. Geçtiğimiz haftaki maçı rahatlıkla kazanmayı başaran SKT, bu haftaki maçı daha da rahat bir şekilde kazandı. Oyun başında EDG’nin büyük hataları Bengi tarafından çok iyi değerlendirildi. Clearlove’un alt koridora yaptığı baskını fırsat bilen oyuncu, üst koridora yaptığı baskınla ilk kanı dökmeyi başardı. Bu noktadan sonra ise Darius’un Gnar’a olan üstünlüğü kesinleşmiş oldu. Double-tp alan SKT, bu büyüleri de oldukça etkili kullanmayı başardı. EDG’de Deft-Meiko ikilisi koridorunu kazansa da, Faker’ın ve Marin’in ziyareti ile Bang, Deft ile arasındaki farkı kapamış oldu.
Faker’ın Ryze seçimi alışılagelmiş seçimlerden olmasa da, Twisted Fate’e karşı çok işe yaradı. EDG’de Pawn’ın da dikkatsiz oynadığını söyleyebiliriz. AmazingJ’ye hiç yardım etmemesi, EDG’nin kaybetmesindeki en önemli etkenlerdendi. Öte yandan SKT’de Bengi, EDG’nin tüm hatalarından faydalandı. Haritanın kuzeyindeki kırmızı güçlendirmenin etrafındaki savaşı kolaylıkla kazanan ve ardından baron alan takım, 24. dakikada EDG’nin Nexus’unu yıkmayı başardı ve SKT, gruptan çıkmayı garantiledi.
Bangkok Titans – H2K Gaming
Henüz maç kazanamayan BKT ile hala çeyrek finale çıkma şansı bulunan H2K Gaming’in karşılaşması, H2K’nin zaferi ile sonuçlandı. Triple-carry kompozisyonu kuran H2K, kompozisyonunu uygulamayı çok rahat bir şekilde başardı. BKT ise Yasuo’nun etrafına bir kompozisyon kursa da, takımın güçlü yanlarını maç boyunca kullanamadı. Koridor değişikliği yapan H2K, Darius’u doğru bir şekilde beslemeyi başardı ve Lulu, normal koridor safhasına geçildiğinde neredeyse 70 minyon gerideydi. Bu fark maç boyunca korundu ve Odoamne, bu maçta da takımının hasarının büyük bir bölümünü çıkarmayı başardı. Maçın kopma noktası ise alt koridordaki takım savaşıydı. 10. dakikada gerçekleşen ve Tristana’nın büyük hatası sonucu H2K lehine sonuçlanan savaş, takımın snowball olmasını garantiledi. Bu noktadan sonra H2K harita üzerindeki tüm kaynakları kontrol altına aldı ve maçı kolaylıkla kazanmayı başardı. BKT ise bu sonuçla çeyrek final şansını yitirmiş oldu.
BKT ise büyük mekanik hataları ile izleyenleri hayal kırıklığına uğrattı diyebiliriz. Özellikle de G4 ve 007x’in sürekli olarak Annie’ye odaklanmaları ve Kalista ultisini unutmaları, takım savaşlarının kaybedilmesindeki en büyük etkendi. H2K’de ise Loulex, tüm eleştirilere rağmen bu maçta çok iyi oynadı.
Bangkok Titans – Edward Gaming
EDG’nin zaferi ile sonuçlanan karşılaşma, şu ana kadar oynanan maçlardaki en büyük geri dönüşe sahne oldu. Turnuvanın en zayıf takımı olarak gösterilen BKT’nin muazzam bir oyun başı çıkardığını söylemeden geçmeyelim. Özellikle de G4 ve Moss’un bireysel performansları, EDG’nin bütün planlarını alt üst etti. Clearlove’ın sürekli Deft-Meiko ikilisine baskın yapması ve uzun bir süre bu baskınlardan eli boş dönmesi, BKT’ye haritanın diğer tarafında istediği gibi oynama şansı verdi. Lulu oynayan G4’un ise Yasuo ve Gragas ultilerinden kaçınması ise oyuncunun oyunun o safhasında kendisine ne kadar güvendiğinin bir göstergesiydi. Lloyd ise Jinx’le gayet iyi oynadı fakat pozisyonlanması ve bireysel mekanik yetenekleri yeteri kadar iyi değildi. Oyunun bir bölümünde altın farkını 5k’ya kadar çıkarmayı başaran BKT’nin maçı kaybetmesine neden olan 2 pozisyon vardı. Bunlardan birisi EDG’nin ormanında görüşleri olmamasına rağmen yakalanmaları. Burada katliam yapan EDG, sonrasında ejdere yöneldi. BKT’nin ikinci hatası ise burada oldu. Warlock’u üst koridorda tutan ve ejder etrafında 4v5 savaşa giren BKT, maçı o savaşta kaybetti bile diyebiliriz. Bu noktadan sonra baronu alan ve haritayı temizlemeye başlayan EDG, rakiplerinden kalite olarak farkını bu dakikalarda ortaya koymayı başardı.
BKT kesinlikle turnuvanın en iyi maçını oynadı. Özellikle Moss, Thresh’te hatasız oynadı. Fakat oyun sonu karar vermede sorunlar yaşayan takım, EDG tarafından yenilmeyi engelleyemedi. Öte yandan EDG ise mükemmel bir takım olmadıklarını bu maçta da gösterdi. Oyun başı bir çok hata yapan ve Clearlove’ın baskınlarından sağ çıkabilen takımların EDG’yi zor durumda bırakabileceğini bu maçta gördük. Eğer H2K, EDG’nin bu zaafından yararlanabilirse, çeyrek finale çıkabilir.
H2K Gaming – SK Telecom T1
Gruptaki sıralamayı çok etkilemeyecek H2K-SKT karşılaşması, SKT’nin zaferi ile sonuçlandı. SKT gruptan çıkmayı garantilediği için yedek oyuncuları Easyhoon’u gördüğümüz maçta, sürpriz bir Karthus seçimi yapıldı. Felaket bir lvl 1 savaşından sonra maça tutunmayı başaran H2K, Bang’in Kalista’sına karşı hiçbir çare bulamadı. Hali hazırda profesyonel kariyerinde Kalista ile yenilmeyen Bang, bu maçta da çok iyi oynadı. Takım savaşlarında iyi oynamasına rağmen Alistar-Kalista ikilisine bir türlü ulaşamayan H2K, kötü seçimler sonucunda maçı kaybetti.
Belirtmek gerekir ki H2K, EDG maçı için umut verdi. Özellikle de Odoamne ve Kasing takımın en iyi oyuncuları olarak gözüküyor. SKT ise şu an turnuvanın en iyi takımı görüntüsünde.
Edward Gaming – H2K Gaming
C grubunun ikinlicisini belirleyecek olan EDG-H2K karşılaşması, oyun başında H2K’nin iyi oynamasına rağmen EDG’nin zaferi ile sonuçlandı. Ağır bir pick kompozisyonu ile maça başlayan EDG, bu kompozisyonunu çok iyi oynadı. Özellikle de profesyonel kariyeri boyunca Jinx ile sadece 1 kere yenilen Deft’in Jinx seçimi, yine “o” maçlardan birisi olacağının belirtilerindendi. Turnuvada Tahm Kench oynayan tek destek oyuncusu olan Meiko, bu maçta da Tahm Kench seçimi ile harikalar yarattı. Şampiyonun takıma yarattı peel ve savaş başlatma özelliklerini çok doğru kullanan oyuncu, takımı için önemli bir rol oynadı. Clearlove ise takım savaşlarında harika Gragas ultileri atarak H2K’nin dağılmasına ve takımının doğru şampiyonlara odaklanmasına yardımcı oldu. Bu sonuçla C grubunun ikincisi EDG oldu.
SK Telecom T1 – Bangkok Titans
Formalite maçı olarak görülen SKT-BKT karşılaşması, SKT’nin zaferi ile sonuçlandı. Bu maçta da Easyhoon’u kullanan takım, oyun başından itibaren hiç zorlanmadı diyebiliriz. Marin’in Fiora ile yıldızlaştığı maçta Bang de Sivir ile iyi bir performans ortaya koydu. Bu maçta da ölmeyen Bang, böylece grup maçlarında sadece 1 defa ölerek büyük bir rekor kırmış oldu. BKT ise SKT’den çok daha farklı, kalite olarak çok daha düşük olduklarını bu maçta da gösterdi. Warlock’un sürekli olarak kamplanmasına reaksiyon gösteremeyen takım, grup aşamasını zafer alamadan tamamlayarak turnuvaya veda etti.
Maçların tamamlanmasıyla C grubunda sıralama şu şekilde oldu:
Dünya Şampiyonası ile ilgili tüm haberleri ise sitemizden bulabilirsiniz.