League of Legends League of Legends Haberleri

1907 Fenerbahçe Espor ve P3P eSports birer puana razı oldu

Şampiyonluk Ligi’nde haftanın son gününün ilk serisinde 1907 Fenerbahçe Espor ile P3P eSports karşı karşıya geldi.

Ormanda gittiği değişiklik ile bu sezon güçlü bir görüntü çizen ve zirve takibini sürdüren Fenerbahçe, henüz galibiyetle tanışmayan dört takımdan biri konumunda bulunan P3P eSports ile günün açıkıl karşılaşmasında karşılaştı. Orta koridor ve nişancı pozisyonlarında geçtiğimiz hafta değişikliğe giden P3P, Amades’in yerine reje, Shoshin’in yerine de Crossman’i getirmişti. Yeni oyuncularıyla dün DP karşısına çıkan ekip, bir puana razı olmuştu. Fenerbahçe ise ilk gün Galakticos ile karşılaşmış, oldukça ilginç bir mücadeleye sahne olan seriden galip ayrılmayı bilmişti. Karşılaşmaların kısa özeti şu şekilde:

İlk maçta açıkta kalan Elise’i ilk seçimden Move için kilitleyen FB, ortada Taliyah, aşağı koridorda ise Thresh-Kalista ikilisine yer verdi. Takım kaptanı Thaldrin ise son dönemin popüler seçimlerinden Jarvan oynamayı uygun gördü. P3P tarafında ise Hioss’un üst koridora Kled aldığını gördük. Ligimizde Smoke tarafından çokça tercih edilen şampiyon, Jarvan karşısına son sıradan seçildi. Ortada Viktor kilitleyen ekip, alt koridorda ise Kog’Maw-Lulu ikilisine yer verdi. Orta koridora ilk dakikalarda üst üste dört kez baskın yapan Rawbin, 7. dakikada amacına ulaştı ve ilk kan skorunu Crossman’e bırakmayı başardı. Rakibin hataları sonrası kontrolü ele geçiren Fenerbahçe, benzer hataları kendisi yapınca P3P’e bedava bir Baron güçlendirmesi vermiş oldu. Ancak bu dakikadan sonra daha doğru kararlar alan ekip, Taliyah duvarının yardımıyla güzel kuşatmalar yaparak üstünlüğü tekrar ele aldı. Baron etrafında çıkan son takım savaşını da çok güzel oynanan FB, ilk maçtan galip ayrılmayı bildi.

Üst ve orta koridora yönelik yasaklamalara yöneldiği ikinci maçta Sejuani ve Lux gibi sürpriz tercihler yapan P3P, Rawbin’in ellerine imza şampiyonu Jarvan’ı verdi. Fenerbahçe tarafında ise ilk maçın yıldızı Frozen’ın bu kez LeBlanc tercih ettiğini gördük. Alt koridorda Caitlyn-Zyra ikilisine yer veren ekip, üst koridorda ise Renekton seçmeyi uygun gördü. Maça Jarvan oynayan Rawbin’in etkinliğiyle başladık. Üst koridorda Thaldrin’den skorlar alınmasını sağlayan oyuncu, maç başında takımının öne geçmesinde etkili oldu. Genel anlamda hem Fenerbahçe’de hem de P3P tarafında ne yapacağının bilememe sorunu baş gösterdi mücadele boyunca. Özellike Move’un bir türlü oyuna dahil olamaması FB’yi objektifler konusunda dezavantajlı konuma getirdi. Vadi’nin Alameti’ni çalan oyuncu bu güçlendirmeyi olabilecek en kötü şekilde kullanarak takımına yarar sağlayamadı. Alt koridorda çıkan son takım savaşından üstün ayrılan P3P eSports seriyi 1-1’e getirmeyi başardı ve haftayı bir puanla kapatmış oldu.

espor yazarı, avukat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir