League of Legends mix

Twitch, TF Blade’in kanalını ikinci kez askıya aldı

Team Liquid’in yedek üst koridor oyuncusu Ashkan “TF Blade” Homayouni, Türkiye sunucundaki hesabının 14 günlük askıya alınması olayının ardından şimdi de Twitch hesabının belirsiz bir süreliğine kapatılması ile gündemde. Takımında yedek kaldığı günden beri tam zamanlı yayıncılığa geçen TF Blade, dünyadaki bütün liglerde bir numaraya ulaşma hedefiyle yayınlarını sürdürüyordu.

Oyunları sırasında özellikle Türkiye sunucusunda oldukça agresif davranışlar sergileyen yıldız üst koridor, Türk oyunculara karşı ırkçılığa varan aşağılayıcı dili sebebiyle 14 gün uzaklaştırılmıştı. Sunucudaki Türk oyuncuların kendisiyle oynarken troll davranışlar sergilediğini belirterek kendisini savunmasına rağmen de cezası kaldırılmamıştı.

Oyuncu, şimdi de ırkçılık iddiaları nedeniyle Twitch platformundan ikinci kez belirsiz bir süreliğine yasaklandı. N-word kullanımı ve de Türk oyunculara yönelik ırkçı sözcükler için olduğu düşünülen yasağın kalıcı bir hal alması ise tahmin edilmiyor. Bir hafta ile bir ay arasında sürmesi beklenen yasağın sonrasında nasıl bir aksiyon alacağını da TF Blade kendi Twitter hesabından açıkladı: Kanada’ya dönerek Kuzey Doğu Avrupa ve Türkiye sunucularında oynamayı bırakacak. Gözüken o ki TF Blade’in dünyadaki bütün liglerde bir numaraya ulaşma hedefi başka baharlara kaldı.

Yaşananlardan Dolayı Özür Mesajı Yayınladı

Tüm bu olanların ardından Twitter hesabından yaptığı uzun açıklama ile hayranlarından ve diğer herkesten özür diledi. TF Blade, kendisine koyduğu hedefin toxic davranışlar sergilemesine neden olduğunu kabul ederek yaşananların tekrarlanmayacağını açıkladı.

Team Liquid CEO’sundan Yaptırım Mesajı

Team Liquid’in CEO’su Steve “LiQuiD112” Arhancet, twitter hesabından yaptığı açıklama ile TF Blade’in Türk oyunculara yönelik üslubunun kabul edilemez olduğunu ve takımın değerlerini yansıtmadığını belirtti. Önümüzdeki günlerde TF Blade ile ilgili eylem planını açıklayacaklarını söyleyen Arhancet’in twitinin altında ise topluluk ikiye bölünmüş durumda. SK Gaming Prime’ın koçu Brokenshard da oyuncuyu destekleyenlerden biri. Brokenshard, söz konusu davranışları kabul etmese de Team Liquid’e Türk oyuncuların tahriklerini ima ederek anlayışlı davranma çağrısında bulundu.

https://twitter.com/brokenshard/status/1172238689751195650

İlerleyen günlerde TF Blade’in profesyonel kariyerinin nasıl bir hal alacağını göreceğiz.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir