League of Legends

League of Legends | Basit Top Lane Detayları

League of Legends | Basit Top Lane Detayları

 

Konumuz League of Legends. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, top lane oynarken dikkat ederseniz işine yarayacak veya oyununuzu geliştirecek birkaç öneri sunacağız sizlere. 

League of Legends, bildiğiniz üzere birçok farklı karakterin ve itemin birbiri ile farklı şekillerde kullanılabileceği bir oyun. Karakterlerin potansiyel koridor rotasyonları, meta takibi ve benzeri birçok detay bu konuyu çeşitlendiriyor. Hal böyleyken farklı koridorların, kendi içlerinde dikkat edilmesi gereken detayları oluyor. Başlayalım o halde, keyifli okumalar!

 

1)Koridor Genişliği

Alt ve üst koridor, orta koridora göre daha geniş bir yapıya sahip. Gank yeme potansiyelinizin olduğu kısımlar daha az fakat olay genişliğe gelince oyunu takipte olmak önem taşıyor. Üst koridorda tamamen tek başınıza olacaksınız çoğunlukla. Dolayısıyla, oyun yapmak, minyon takibi sağlamak gibi konularda koridorunuzu dilediğiniz gibi yönetmeye bakın.

Gördüğünüz harita, üst ve alt koridora çıkıntılar eklenmeden önceki halin haritası. Alt koridorda ikişer kişiden toplam dört karakterin olduğunu varsayarsak, üst koridor bu genişlik için dediğimiz gibi oldukça büyük bir hal alıyor. Demek istediğimiz şey aslında tam olarak buydu. Nehir, kendi laneniz veya arka çalıdan gelinecek üç yol, oyununuza ayak uyduracak şekillde birçok boş yeriniz mevcut.

 

2)Minyon Kontrolü

Bahsettiğimiz detayların çoğu her koridor için geçerli fakat bir top laner olarak, sadece kendi koridoruma odaklanarak size anlatacağım. Karşı ormancı takibi, Alamet veya Baron gibi oyun kazancına yol açacak detayları iyi takip ediyor olmalısınız. Takibi yaparken de geri düşmemeniz gerekiyor. O halde ne zaman base atmam gerek? Tabi ki yer yer değişir fakat alternatif bir senaryo olarak, sakin gider bir koridor aşamasında, fazla minyon kaybetmemek için arabalı minyon dalgası geldiğinde base atabilirsiniz.

Rakibinize minyon kaybettirmek isterseniz ve akabinde lane ortada dursun isterseniz, çok hızlı bir şekilde koridoru ittirip, base atıp seri bir şekilde geri dönebilirsiniz. Tek ve en önemli kuralımız, base atmanız gereken yeri, duruma ve şekle göre belirlemeniz gerekiyor.

 

3)İtem Kontrolü

Belli başlı bazı karakterler hariç, üst koridor hemen hemen dövüş odaklı bir koridor. Elbet bir farm aşaması olacak, elbet takıma destek olunacak veya koridor terk edilecek fakat, Jax, Ornn, Darius, Gnar, artık bu kalibrede sayabileceğiniz çoğu şampiyon bir yerde sizinle takasa girmek isteyecektir. Hal böyleyken, alacağınız itemler, hayati önem taşıyor. Size kıyasla biraz bile güçlü bir şampiyon varsa, ona uyumlu çizmeyi almanız gerek. Oto ataklarından korunmanız gerekiyorsa, item düzenini ona göre belirlemelisiniz. Ezbere item dizmek, başlangıçta top lane akabinde de bütün oyun için yapabileceğiniz en büyük hatalardan biri olur.

 

4)Oyun Takibi

Bazı oyunlar, uzun sürse bile takım savaşları sonucunda, bazı oyunlar Baron gibi objektiflerle, bazı oyunlar da kendi içindeki dinamiklere göre şekillenir. Karakterinize bağlı olarak ayrık ittirmeniz gerekiyorsa, ayrık ittirmeye gidin. Takım savaşında ön saflarda birine ihtiyaç duyuluyorsa ve o kişi siz olacaksanız, takımınızı tek başına bırakmayın.

Konu ile bağlantılı olarak ezen veya ezilen lanede oynamayı da bilmelisiniz. Özellikle profesyonel arenada büyük oyuncular bu şekilde büyük oyuncular haline geliyor. Bizce bunun en önemli örneği “FabFabulous”. Ezilen lanede oynasa bile en nihayetinde takımına fayda sağlayan çok büyük bir üst koridor oyuncusu bizce. Size Fab olun demiyoruz fakat en azından o tarza ayak uydurmalısınız.

 

Dediğimiz gibi, bu başlıkların çoğu her rol için ufak değişiklikler gösterse de benzer aslında. Fakat üst koridor karakterleri için önemli olduğunu düşünüyoruz. 

Broken Blade, G2’nin En Büyük Anlarını Sıralıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir